Marcinkevičius




Pyragų dieną surinktos lėšos pradžiugino sergantį 15-metį

Šešuolių miestelyje gyvenančiam ir šiuo metu sergančiam 15-mečiui Lukui praėjusio trečiadienio popietę nuotaiką praskaidrino Ukmergės rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus Vaiko teisių apsaugos poskyrio vedėjos Redos Liubomirskienės ir vyr. specialistės Ritos Grigienės vizitas.

Moterys vaikinui įteikė piniginę dovaną – 131 eurą. Šią sumą pavyko surinkti per Pyragų dieną, kuri Savivaldybės darbuotojų iniciatyva buvo surengta lapkričio 4-ąją. Tą dieną pietų pertraukos metu Savivaldybės darbuotojai rinkosi į vieną iš posėdžių salių nešini savo iškeptais pyragais, sausainiais bei kitais gardumynais, kuriuos už sutartą kainą pardavė kolegoms, o surinktas lėšas paskyrė kilniam tikslui – padėti likimo nuskriaustiems vaikams.

Pyragų diena – tai TV3 televizijos ir SEB banko organizuotos „Išsipildymo akcijos“ įkvėpta iniciatyva.

„Labai svarbu dalintis, kai galime tai padaryti. Ir labai svarbu, kad pagalba pasiektų būtent tuos, kuriems to labiausiai reikia“, – sakė R.Liubomirskienė.

Pasak jos, Lukui ši piniginė parama, nors ir menka, yra labai reikalinga.

Negalią turintis vaikinas yra globojamas savo ketveriais metais vyresnės sesers Jurgitos. Jų tėvams neterminuotam laikui yra apribota valdžia vaikų atžvilgiu. Nuo 2011 metų broliu ir seserimi rūpinosi močiutė, kuri šiais metais mirė. Moteris buvo labai rūpestinga ir atidi savo anūkams, puikiai juos išauklėjo, abu vaikai labai ją mylėjo, tad Lukas ir Jurgita iki šiol išgyvena šią skaudžią netektį.

Po močiutės mirties Jurgita kreipėsi į Savivaldybę dėl brolio globos. Merginos apsisprendimas buvo labai ryžtingas, ji nedvejodama nusprendė imtis atsakomybės už brolį. Nors ji dar labai jauna, tačiau visomis išgalėmis kabinasi į gyvenimą – prieš kelis mėnesius gavo vairuotojo pažymėjimą, tetos padedama įsigijo automobilį, su kuriuo kasdien važinėja dirbti į už kelių kilometrų esančią medienos apdirbimo įmonę.

Jurgita ir Lukas gyvena močiutės name kartu su jos broliu. Visus juos kasdien aplanko netoliese gyvenanti giminaitė.

Lukas yra jautrus ir nuoširdus, tyliai kenčia rimtus sveikatos sutrikimus. Jam buvo atlikta šonkaulių plėtimo operacija, kuri buvo būtina, nes šonkauliai spaudė širdį ir dėl to vargino dusulys. Operacija atlikta sėkmingai, pooperacinis periodas irgi praėjo sklandžiai. Šiuo metu nepilnamečiui yra nustatytas vidutinis neįgalumo lygis.

Gavęs iš Savivaldybės darbuotojų piniginę dovaną Lukas plačiai šypsojosi ir dėkojo. Paklaustas, ką norėtų už tuos pinigus įsigyti, vaikinas kiek pagalvojęs atsakė: „Mano svajonė turėti keturratį. Jam dar teks pataupyti“.

Ukmergės rajono savivaldybės informacija

Bottom of Form

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode