Marcinkevičius




Nori būti vieni kitiems reikalingi

   Dar vasarą pradėję savo veiklą Plinkšių globos namai nuo pat pradžių stengiasi draugiškai bendrauti su Plinkšių kaimo bendruomene. Jau organizuojami bendri renginiai, talkos, susitikimai. Ateity numatoma dar daugiau bendros veiklos.

 

Malda už gyvuosius ir mirusius

      „Būdui žemaičių“ netikėtai apsilankius Plinkšių globos namuose, maloniai nustebino būrys plinkšiškių ir Globos namų gyventojų, salėje kartu giedančių Kalvarijos kalnus. Susirinkusieji meldėsi už visus – gyvuosius ir mirusiuosius.

Bendri darbai

Pasak Globos namų direktorės Birutės Vaičkienės, sėdėjimas be tikslo gadina ne tik kūną, bet ir sielą, todėl Globos namų gyventojai, siekdami greičiau integruotis į bendruomenę, prieš Visus Šventuosius ir Vėlines stengėsi prisidėti prie plinkšiškių veiklos savo gerais darbais. Pirmiausia aplankė grafo K. Pliaterio kapą, kartu su kaimo moterimis grėbė lapus, uždegė žvakutes ir padėjo gėlių. Kvietė kaimo bendruomenės narius į Globos namų koplytėlę, kur buvo aukojamos šv. Mišios ir už gyvuosius, ir už anapilin išėjusius.

Tvarkė kapus

Globos namuose organizuota darbuotojų sukurtų Vėlinių puokščių paroda, iš kurios gėlės iškeliavo į Geidžių kapines, kur darbuotojai kartu su gyventojais tvarko pačios įstaigos prižiūrimus kapus. Yra tokių gyventojų, kurie neturi artimųjų, todėl ir tenka Globos namų bendruomenei prižiūrėti jų amžino poilsio vietą. Padėtos gėlės, uždegtos žvakutės, salėje giedamos giesmės ir jau kalbama apie bendrus renginius advento laikotarpiu, Kalėdų metu.

„Norime būti vieni kitiems reikalingi ir naudingi, – sakė B. Vaičkienė. – Tikiuosi, mums tai pavyks.“

Ugnė MILAŠAUSKIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode