Marcinkevičius




Dabartinių vienuoliktokų laukia naujovė – brandos darbas

Alytaus rajono švietimo įstaigų vadovai po rajono savivaldybėje vykusio pasitarimo grįžo su žinia dabartiniams vienuoliktokams. Kaip sakė Alytaus rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Jonas Žemaitis, nuo 2017–2018 mokslo metų abiturientų laukia naujovė – brandos darbas. Tiesa, neprivalomas, o pasirenkamas.

 

Pasak J. Žemaičio, brandos darbas – tai mokinio pusmečio trukmės darbas jo paties pasirinkta tema, kuris skirtas patikrinti ir įvertinti bendrąsias ir dalykines kompetencijas. Temą mokinys laisvai galės pasirinkti iš bet kurio vidurinio ugdymo programos dalyko. Abiturientas brandos darbą rengtų atlikdamas mokslinio, meninio ar inžinerinio pobūdžio projektą. Jam padėtų mokytojas, kuris vadovautų darbo rengimui, konsultuotų.

Brandos darbo rengimas ir įvertinimas atitinkamu pažymiu abiturientui duos papildomų balų stojant į aukštąsias mokyklas.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus specialistas pažymėjo, kad privalomas, kaip ir dabar, bus tik lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas. „O toliau, norėdami įgyti vidurinį išsilavinimą, moksleiviai galės laikyti bent vieną pasirinktą egzaminą ir atlikti brandos darbą“, – sakė J. Žemaitis.

Brandos darbo programa patvirtinta 2015 m.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Darbas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode