Parama dėkojame




Trakuose tiesiamas naujas dviračių takas

Jau netrukus trakiečiai galės džiaugtis nauju dviračių taku, kuris prasidės nuo Lietuvos olimpinio sporto centro Trakų sporto bazės ir ves į kelią Rykantų bei Užutrakio link.

Ką tik šioje teritorijoje pradėti statybos darbai. Naująjį dviračių taką, vingiuosiantį vaizdinga Galvės ežero pakrante, tiesia UAB „Etra“ statybininkai. Jo projektą parengė Zitos Bacevičienės projektavimo įmonė.

Bus nutiesta 355 metrai dviračių tako, jis bus išklotas skaldinėliu, įrengti betoniniai bortai.

„Atlikti darbus nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti. Šioje atkarpoje nėra galimybės privažiuoti sunkesnei statybų ir remonto technikai, tad nemažai darbų tenka atlikti ir rankiniu būdu. Taką numatyta įrengti per 1,5 mėnesio“, – sakė Trakų rajono savivaldybės Statybos, ūkio plėtros ir turto valdybo skyriaus vedėjas Romualdas Zviaginas.

Dviračių takui įrengti bus panaudotos vietinės rinkliavos lėšos. Būtent taip buvo nuspręsta birželį vykusiame Trakų apgyvendinimo paslaugų tiekėjų susitikime su mere  Edita Rudeliene. Tokiu būdu vietinė rinkliava tarsi grįžta atgal gyventojams – su geresne turizmo infrastruktūra, patogesne, gražesne aplinka.

Trakų rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode