Parama dėkojame




Išaiškintas protingiausias mažeikiškis

Šeštadienį, kai mieste siautė Tarptautinės kalvystės meno ir amatų šventės renginiai, rajono Savivaldybės viešojoje bibliotekoje pirmąkart Mažeikiuose vyko Pasaulio viktorinos čempionatas.

Viktorinos, vykstančios tuo pačiu laiku visame pasaulyje, kurioje į tuos pačius klausimus atsakinėja skirtingų šalių žaidėjai, metu išaiškinamas pasaulio, šalių ir atskirų miestų čempionai.

Pirmuoju Mažeikių čempionu ir, galima teigti, protingiausiu mažeikiškiu tapo Žydrūnas Jonušas, surinkęs 51 tašką. Antrąją vietą užėmė istorijos mokytojas Virginijus Suchodimcovas surinkęs 49, o trečiosios vietos laimėtojas – studentas Visvaldas Petrokas su 46 taškais. Ir šiemet nugalėjęs daugkartinis Lietuvos čempionas vilnietis Šarūnas Dirmeikis surinko 113 taškų.

Viktorinos Mažeikiuose vedėjas ir organizatorius Laurynas Jonauskas įteikė prizininkams oficialius Pasaulio viktorinos čempionato diplomus ir Mažeikių rajono savivaldybės įsteigtus simbolinius prizus.

Viktorinos dalyviai atsakinėjo į 240 klausimų, kurie buvo padalinti į 8 temas – Komunikavimo, Pasaulio, Pramogų, Istorijos, Mokslo, Sporto, Gyvenimo ir Kultūros. Iš 8 temų vertinamos buvo 7 – tema, kurioje buvo surinkta mažiausiai taškų, į bendrą vertinimą nebuvo įtraukiama. Klausimai pakankamai sudėtingi (ne veltui juk Pasaulio čempionatas) – Lietuvos čempionas paprastai „įveikia“ iki pusės klausimų.

Lietuvoje Pasaulio viktorinos čempionatas vykdavo tik didmiesčiuose. Pernai prisijungė Biržai, o šiais metais pagaliau ir Mažeikiai.

Šiemet viktorinoje dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius – prie užduočių lapų palinko daugiau nei 300 žaidėjų visoje Lietuvoje.

Laurynas JONAUSKAS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode