Parama dėkojame




G. Nausėda žada M. Drobiazko pilietybę panaikinti artimiausiu metu

panaikPilietybės reikalų komisijai pasiūlius prezidentui Gitanui Nausėdai atimti Lietuvos pilietybę iš Rusijoje gyvenančios ledo šokėjos Margaritos Drobiazko, šis sako tai padarysiantis artimiausiu metu.

„Man šitas klausimas visiškai aiškus. Taip kad padarysiu tai artimiausiu metu. Manau, kad žmonės, kurie nori nešti kultūros ir gėrio šviesą su agresoriaus batais tegu tai toliau daro be Lietuvos Respublikos pilietybės“, – BNS ketvirtadienį sakė G. Nausėda, paklaustas, ar naikins šią pilietybę.

Pati ledo šokėja šią savaitę išplatintame viešame laiške teigė Rusijos propagandoje nedalyvaujanti, o skleidžianti „kultūros ir gėrio šviesą“.

Pilietybę iš jos siūloma atimti dėl ledo šokėjos viešai reiškiamo palaikymo Rusijai. Komisijos pirmininkas Pranas Žukauskas teigė, kad komisijos sprendimą lėmė ne tiesiogiai išsakoma ar neišsakoma pozicija, o sportininkės veiksmai.

„Manau, kad šiandien tie nuopelnai, kurie galbūt buvo įvertinti, atrodo graudi parodija, žvelgiant į tai, kas buvo ir kas yra šiandien, – savo ruožtu teigė G. Nausėda. – Mes turime pasirinkti puses, ypatingai šiuo metu, mes turime pasirinkti puses ir negalime apsimetinėti, kad vieni dalykai egzistuoja be kitų, ypatingai kai ta kultūra arba jos regimybė kuriama valstybėje, kuri lieja nekaltų žmonių kraują. Mes turime būti principingi ir laikytis tų vertybių, kurių laikėmės nuo pat pirmųjų karo Ukrainoje pradžios dienų ir mes jų laikysimės.“

Sportininkei išimties tvarka prieš 30 metų suteikta pilietybė naikinama pagal šiemet įsigaliojusias įstatymo pataisas, leidžiančias tai padaryti, jeigu asmuo viešai reiškia palaikymą valstybei, keliančiai grėsmę Lietuvos ar jos sąjungininkų saugumo interesams.

Lietuvos institucijos teigia, kad M. Drobiazko palaiko glaudžius profesinius ir asmeninius ryšius su Tatjana Navka – Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo žmona.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode