Parama dėkojame




Kultūros pasas galios ir Nacionaliniame saugomų teritorijų lankytojų centre

lankytojuNuo šio rudens Nacionaliniame saugomų teritorijų lankytojų centre pradėjo galioti Kultūros pasas, pagal kurį bus galima gauti edukaciją apie mūsų krašto saugomas teritorijas. Šia galimybe gali pasinaudoti ne tik moksleiviai nuo 1 iki 12 klasės, bet ir priešmokyklinės grupės. 

Edukacija apie Lietuvos saugomas teritorijas vyksta modernioje interaktyvioje Nacionalinio lankytojų centro ekspozicijoje, kuri yra tarsi vartai į nacionalinius ir regioninius parkus, draustinius ir rezervatus. Moksleiviai drauge keliaus gamtos ratu, sužinos, kiek Lietuvoje yra saugomų teritorijų, kam jos įsteigtos ir kokia jų išskirtinė vertė. 

Edukacijoje „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“ pristatoma draustinių svarba, siekiant išsaugoti retas gyvūnų ir augalų rūšis bei buveines, mokoma skirti paukščių balsus, pažinti sparnuočius ir gyvūnus, supažindinama su nematerialiuoju kultūros paveldu, saugomų teritorijų tradicijomis.

Pasirinkę šią edukaciją, sužinosite, kas didžiausią savo gyvenimo dalį pramiega? Koks augaliukas užkandžiauja vabzdžiais? Kokiame ežere galima rasti gintaro? Stalas-klaustukas „atsakys“ į iškylančius klausimus, o liečiami ekranai pateiks informaciją apie lankytinus objektus saugomose teritorijose.

Mokiniai skatinami būti atsakingais, keliaujant po saugomas teritorijas, jie supažindinami, kokia žala daroma gamtai, jei elgiamasi priešingai. 

Edukacijos metu ugdomos įvairios mokinių kompetencijos: pažinimo, kritinio mąstymo, kūrybiškumo, sveikos gyvensenos ir kitos. 

Edukacijoje gali dalyvauti mokinių grupė nuo 5 iki 30 asmenų. Edukacijos trukmė – apie 50 min. Kaina asmeniui – 2 eurai, kurie kompensuojami iš Kultūros paso programos. 

Kultūros pasas – priemonė, leidžianti moksleiviams valstybės lėšomis lankytis įvairiausiuose kultūros renginiuose, pažintinėse bei edukacinėse veiklose. Kultūros paso programa pradėta įgyvendinti 2018 metais.

 

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode