Parama dėkojame




Prezidentas su Seimo valdyba aptars rudens sesijos darbus

sesijosPrezidentas Gitanas Nausėda su Seimo valdyba antradienį aptars šią savaitę prasidedančios rudens sesijos darbus.

Valstybės vadovas su parlamento vadovybe aptarti teikiamų teisės aktų projektų susitinka dukart per metus – prieš prasidedant pavasario ir rudens sesijoms.

Pats G. Nausėda Seimui siūlo svarstyti įstatymų projektus, susijusius su atsakomybės griežtinimu už nusikaltimus valstybės nepriklausomybei ir konstitucinei santvarkai, prokurorų algų kėlimu, taip pat žada parengti mokesčių lengvatą dirbantiems tėvams, projektą dėl dalies lėšų atsiėmimo iš privačiuose fonduose sukauptos pensijos ir kt.

Vyriausybė savo ruožtu iš viso siūlys parlamentui svarstyti 82 teisės aktų projektų paketus.

Krašto apsaugos ministras žada spalį parlamentui pateikti kariuomenės struktūros pakeitimą, steigiant naują karinį junginį – pėstininkų diviziją, Teisingumo ministerija siūlys atsisakyti įstatymo nuostatos, kad informacija apie LGBTQ žmonių santuokas daro neigiamą poveikį nepilnamečiams, Ekonomikos ir inovacijų ministerija ketina reglamentuoti naujus tabako pakaitalus – nikotino maišelius, Žemės ūkio ministerija žada nustatyti pieno kainodaros principus.

Savo siūlymus Seimo sesijos darbų programai dar teikia ir parlamentinės frakcijos.

Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną ir truks iki gruodžio 23 dienos.

Per metus parlamentas renkasi į dvi sesijas – pavasario ir rudens.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode