Parama dėkojame




Laisvės frakcija švietimo aktualijas aptars su ministru, socdemai – su profsąjunga

laisvesPedagogams rengiantis streikuoti, valdančiajai koalicijai priklausant Laisvės frakcija švietimo aktualijas pirmadienį aptars su švietimo, mokslo ir sporto ministru, opoziciniai socialdemokratai – su Lietuvos švietimo ir mokslo profesine sąjunga.

Pasak Laisvės frakcijos atstovės spaudai Aurelijos Karaliūtės-Kamičaitės, su ministru bus kalbama, kaip laikomasi prieš dvejus metus pasirašyto nacionalinio susitarimo dėl švietimo ateities nuostatų, bus keliamas mokytojų atlyginimų klausimas, kalbama apie kitąmet įvedamus tarpinius atsiskaitymus vienuoliktokams, ugdymo programų atnaujinimą, vaikų su negalia integravimą ir apie kitus švietimo klausimus.

Tuo metu opozicinės Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos nariai nuotoliniu būdu susitiks su Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos pirmininku Egidijumi Milešinu aptarti ketinimą prisidėti prie kitos profsąjungos rengiamo streiko. 

E. Milešinas penktadienį BNS sakė, kad pirmadienį jo vadovaujama profsąjunga Švietimo ministerijai pateiks galutinius savo reikalavimus.

„Trečiadienį mūsų taryba priėmė sprendimą ir tą aš trečiadienį susitikime su ministru akcentavau, kad rugsėjo 4 dieną mes įteikiame reikalavimus ir spalio 1 dieną turime būti užbaigę derybas. Jeigu iki spalio 1 dienos mes neturime rezultato, mes šaukiame neeilinę tarybą ir svarstome apie protestus, streikus“, – BNS teigė E. Milešinas.

Anot jo, siekiama pasirašyti kolektyvinės sutarties atnaujinimą.

Anksčiau E. Milešinas minėjo, kad reikalaujama laikytis įsipareigojimo, jog mokytojų atlyginimas kitąmet siektų 130 proc. vidutinio darbo užmokesčio, mažinti mokinių skaičių klasėse, peržiūrėti mokytojo etato struktūrą.

Rugpjūtį apie planuojamą streiką bei pasitraukimą iš kolektyvinės sutarties su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, neįgyvendinus pažadų dėl vidutinio mokytojų darbo užmokesčio dydžio, pranešė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga.

Šios profsąjungos rengiamas įspėjamasis mokytojų streikas vyks rugsėjo 15 dieną, o nesulaukus norimų rezultatų, rugsėjo 29-ąją bus skelbiamas ir tikrasis streikas.

Švietimo ministras Gintautas Jakštas viliasi, kad su visomis profsąjungomis pavyks susitarti ir streikų nebus.

Jo teigimu, Vyriausybė vykdo ir kolektyvinę sutartį, ir partijų susitarimą dėl švietimo.

Vyriausybė yra įsipareigojusi iki 2024-ųjų pabaigos pasiekti, kad vidutinis mokytojų darbo užmokestis sudarytų 130 proc., o dėstytojų, mokslo darbuotojų ir kitų tyrėjų – 150 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode