Parama dėkojame




Abiturientai laikė pirmąjį brandos egzaminą

Birželio 22 d., pirmadienį, abiturientams prasidėjo pagrindinė brandos egzaminų sesija, kuri truks iki liepos 21 d. Rajone egzaminus laikys 485 kandidatai. Pirmasis – anglų k. valstybinis brandos egzaminas.

Dėl karantino keitėsi egzaminų datos, didesni saugumo reikalavimai jų metu. Kandidatai skirstomi į ne didesnes kaip 9 kandidatų grupes. Informacinių technologijų brandos egzaminą laikantys kandidatai – į 6 kandidatų grupes. Tarp asmenų išlaikomas ne mažesnis kaip dviejų metrų atstumas. Kandidatams ir vykdytojams rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones bei pirštines. Nebereikės pateikti deklaracijos apie sveikatos būklę. Patalpos turi būti vėdinamos, prieš egzaminus išvalytos laikantis rekomendacijų patalpoms valyti COVID-19 pandemijos metu.

Mokyklose, kuriose vyksta valstybiniai brandos egzaminai – Merkelio Račkausko, Gabijos gimnazijose, Senamiesčio, Pavasario ir Sodų pagrindinėse mokyklose, Kalnėnų progimnazijoje – įrengiami kondicionieriai, kuriems Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė beveik 54 tūkst. eurų.

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode