Medaus magija konditerijoje – koks medus tinkamiausias desertams?

 

Medus konditerijoje vertinamas nuo seno, tačiau jį naudojant skirtinguose kepiniuose bei desertuose – medus medui nėra lygus. Prekybos tinklo IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič pranešime spaudai teigia, kad renkantis medų konditerijos gaminiams svarbiausias dėmesys skiriamas jo skoniui, spalvai bei konsistencijai. Šiaulių bitininkų draugijos „Spiečius“ vadovas ir bitininkystės ūkio savininkas Remigijus Šemeklis pažymi, kad šios savybės priklauso nuo augalų, iš kurių žiedų nektaro yra sunešamas medus. 

Rabarbarų kompotas

Gaivus ir aromatingas gėrimas – tikras vaisių punšas arba beveik karštas vynas. Tinka gerti šaltą, o galite ir pasišildyti juo kaip gardžia arbata.

Tarte flambee su smidrais

 

Reikės:

100 g pusriebės varškės

60–80 ml kefyro

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

120 g speltos miltų

120 g visų grūdo dalių kvietinių miltų

0,5 šaukštelio kepimo miltelių

žiupsnio druskos

Grilio patiekalai vegetarams: nuo pikantiškų daržovių iešmelių iki netradicinių desertų

 

Grilio patiekalai – neatsiejama pavasario dalis, tad nenuostabu, kad šiuo metu lauko kepsninės ištraukiamos vis dažniau. Dažniausiai grilyje kepama mėsa, tačiau jame puikiausiai atsiskleidžia ir kitų maisto produktų skonis. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen pranešime teigia, kad ant grotelių galima gardžiai išsikepti daržoves, jūros gėrybes, sūrį ir net vaisius taip, kad šie paliks įspūdį ir labiausiai užkietėjusiems mėsos gerbėjams. 

Vegetariški balandėliai

Reikės:

1 vidutinio dydžio kopūsto,

200-300 g raugintų kopūstų,

3 saldžiarūgščių obuolių,

1-2 šaukštų riebalų (sviesto arba aliejaus)

Įdarui reikės:

1 stiklinės virtų avinžirnių,

Krembriulė

 

Reikės:

500 ml 35% grietinėlės,

5 trynių,

½ vanilės ankšties,

3-5 šaukštų cukraus.

Užbaigimui - atviros ugnies degiklio.

Su pankoliais keptos bulvės

Reikės:

500 g bulvių

500 g pankolio

30 g džiūvesėlių

30 g tarkuoto kietojo sūrio

20 g kaparėlių

1 šaukštelio pankolio sėklų

alyvuogių aliejaus

žiupsnio čili skiedrelių

Pyragaičiai ant pagaliuko

 

Reikės:

70 g sviesto

60 g cukraus

žiupsnelio druskos

1 kiaušinio

1 šaukšto romo

½ žaliosios citrinos žievelių

70 g miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

Glaistui ir puošybai:

Kepti aguročiai su įdaru

 

Reikės:

1 aguročio

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

1 svogūno

1 česnako skiltelės

100 g saliamo ar kitos šaltai rūkytos dešros (o jei vegetariškai darote-nedėkite)

1 šaukštelio rūkytos paprikos

1/2 šaukštelio uoginės paprikos

Raudonieji kopūstai šventėms

 

Reikės:

2 didelių svogūnų

žiupsnio gvazdikėlių

ant šaukštelio galo muskato

0,5 raudonojo kopūsto

3 obuolių

2 burokėlių

70 g rudojo cukraus

150 ml obuolių acto

 

Kokosiniai florentinai

Dar viena florentinų versija – šįkart su gardžiu kokosų aromatu, šiek tiek „glotnesnės“ išvaizdos, nei įprastiniai. Idealiai tinka dovanoti.

Lėtai kepta rytietiška ėriuko mentė

Reikės:

1 ėriuko mentės su kaulu (apie 1 kg, jei rasite nesupjaustytą – bus puiku)

1 šaukštelio malto kumino

3 šaukštų raudonojo vyno acto

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukštelio maltos ciberžolės

Migdolinis pyragas su avietėmis

 

Tai klasikinis migdolų ir aviečių derinys. Šventiškas, bet ir lengvai pagaminamas. Dalį baltų miltų pakeiskite maltais migdolais – pyragas bus drėgnas ir intensyvesnio skonio, truputį sunkesnis.

Ant Velykų stalo – mišrainės: nuo klasikinių iki pikantiškų

Paskutinėmis dienomis prieš šventinį sekmadienį gerokai išauga ne tik kiaušinių, bet ir kitų Velykų stalo produktų pardavimai, praneša prekybininkai. Nors ant šventinio stalo karaliauja baltoji mišrainė, Velykų proga galima atrasti naujų, nenuspėjamų ir dar neišmėgintų mišrainių receptų, rašoma pranešime spaudai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode