SSC

Kartais nepelnytai pamiršti burokėliai

Burokėliai nėra mano mėgstamiausia daržovė, tačiau burokėlių salotas mėgstu. Gal Jus sudominsiu ir Jūs pamėgsit tokias salotas.

  1. Paprastai imu 3–4 vidutinio dydžio burokėlius, juos nuplaunu, suvynioju į foliją ir kepu orkaitėje 180 °C apie 1–1,5 val. Tada atvėsusius nulupu ir supjaustau griežinėliais.
  2. Imu apie 200 g kokių nors salotų (labai tinka špinatų lapai, burokėlių lapai, bet galima naudoti ir kitas). Salotas sumaišau su padažu, kurį pasidarau pati.
  3. Padažui reikia sumaišyti tokius ingredientus: 3–4 šaukštus aliejaus, nedaug citrinos sulčių, druskos ir medaus iki 1 arbatinio šaukštelio.
  4. Salotoms reikės „Fetos“ tipo sūrio, kurį tiesiog supjaustau kubeliais.
  5. O tada viską dedu į lėkštę. Pirmiausia – burokėliai, po to – salotų sauja, galiausiai sūris.
  6. Jeigu turite kedro, graikiškų riešutų, galima jų užbarstyti. Taip pat tinka provanso žolelės.

Pabandykite ir pamatysite, kad burokėliai taps vienu iš mėgstamų valgių.

Sonata Razmienė

Parengta pagal www.naminisnaminis.lt

Taip pat skaitykite:

Powered by BaltiCode