Sprogimas

Naugarduko gatvės atkarpoje mažinamas automobilių greitis

Naugarduko gatvės atkarpa tarp Švitrigailos ir Pylimo gatvių tampa draugiškesnė dviratininkams. Iki spalio vidurio planuojama pradėti ženklinti dviračių juostas, kad šiomis gatvėmis galėtų saugiai važiuoti ne tik automobiliai, bet ir dviračiai. Susiaurinta gatvės važiuojamąja dalimi bus galima važiuoti 30 km/val. greičiu, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

Naugarduko gatvės įkalnėje link Švitrigailos gatvės bus įrengta dviračių juosta, o link Pylimo gatvės dviratininkai leisis drauge su lėčiau važiuojančiais automobiliais.

Gatvė taps saugesnė labiausiai pažeidžiamiems eismo dalyviams – dėl pokyčių mažės automobilių greitis. Šioje gatvėje bus galima tvarkingiau statyti automobilius – automobilių stovėjimo vietos bus įrengtos toliau nuo gatvės krašto.

Specialistų teigimu, greičio apribojamas iki 30 km/val. užtikrina didesnį eismo saugumą. Yra paskaičiuota, kad, automobiliui važiuojant 50 km/val. greičiu, tikimybė žūti pėsčiajam yra 70–80 proc.

Sumažinus greitį iki 30 km/val., mirtinų sužeidimų tikimybė sumažėja iki maždaug 10 proc. Tyrimai taip pat rodo, kad greitį ribojant iki 30 km/val., gatvės pralaidumas kaip tik padidėja, nes eismas juda tolygiau (mažiau greitėjimų-stabdymų).

Primename, kad pernai Naugarduko gatvės atkarpa tarp Smolensko ir Švitrigailos gatvių jau tapo draugiškesne dviratininkams – buvo paženklintos dviračių juostos, iki minimalių parametrų susiaurinta važiuojamoji dalis, todėl sumažėjo automobilių greitis ir gatvė tapo saugesne.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode