Sprogimas

Byrantis tiltas virš judrios sostinės gatvės ne juokais gąsdina vairuotojus

 

Nutrupėjęs tinkas, atsidengusios paviršinės tilto konstrukcijos – toks vaizdas ne juokais išgąsdino LRT.lt skaitytoją Renatą M., kuri pastebėjo tokius tilto pažeidimus ant Šeškinėjė esančio tilto virš Ukmergės g. 

LRT.lt skaitytojos teigimu, nuo tilto trupantis betonas krenta tiesiai ant Ukmergės g. asfalto dangos ir šia gatve važiuojančių automobilių. Moteris baiminasi, kad nukritus didesniam betono gabalui gali kilti ne tik eismo įvykis, tačiau gali būti sužaloti ir automobiliais važiuojantys žmonės. 

Renata sako, kad galbūt ir nebūtų atkreipusi į tai dėmesio, tačiau vasario 21 dieną ji matė, kaip vienas nuo tilto atskilęs betono gabalas trenkėsi tiesiai į važiuojamąją Ukmergės g. dalį. 

Moteris teigia, kad iškart kreipėsi į Lietuvos automobilių kelių direkciją, kurios atstovai paaiškino, jog už šį tiltą atsakinga Vilniaus miesto savivaldybė, į kurią moteris ir kreipėsi.

Tačiau kreipusis į savivaldybę, ji sulaukė atsakymo, jog betonas trupa ne ant važiuojamosios dalies, o ant žalios vejos skiriančios Ukmergės g. važiuojamąją dalį. Toks atsakymas nustebino moterį, mat atsiųstose nuotraukose matyti, kad betonas aptrupėjęs ir tose vietose, kuriose tiltas eina virš važiuojamosios dalies. 

Galiausiai, LRT.lt skaitytojos teigimu, vasario 25 dieną situacija buvo nepasikeitusi ir jokie tilto remonto darbai dar nebuvo atlikti.

Remontuos tik pavasarį

LRT.lt susisiekus su Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento vyresniuoju patarėju Arūnu Visockiu, jis patikino, kad situacija žinoma ir veiksmų bus imtasi jau artimiausiu metu.

„Šią naktį „Grindos“ darbuotojai turėtų nuvykti ir su aukšto plovimo įranga nuplauti tas dalis, kurios gali nukristi. Jei bus poreikis, bus pakabinti ir specialūs nuotrupas sulaikantys tinklai“, – teigia A. Visockis.

Savivaldybės atstovas sakė, kad supranta, jog toks vaizdas gali atrodyti pavojingai, tačiau patikino, kad nuo tilto krenta tik labai maži betono gabaliukai, kurie nėra pavojingi ir neturėtų padaryti žalos po tiltu važiuojantiems automobiliams.

Pasak pašnekovo, tokį trupėjimą galėjo sukelti drėgmė ir ant kelių barstoma druska.

Su LRT.lt bendravęs A. Visockis paaiškino, kad jau praėjusiais metais, patikrinus tilto techninį stovį, buvo nuspręsta, kad šiemet jis bus remontuojamas – keičiami turėklai ir atnaujinama apdaila. Tilto atnaujinimo darbai numatomi šių metų vėlyvą pavasarį.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode