Parama dėkojame




Sprogimas

Šimtai vairuotojų Vilniuje sulauks baudų: daugiausiai tarp prasižengėlių – pavežėjų

 

Vilniaus miesto savivaldybei trūko kantrybė. Nuolat auklėjusi draudžiamose miesto vietose automobilius paliekančius vairuotojus, savivaldybė pasitelkė kameras. Tris savaitgalius stebėjusi 400 metrų Gedimino prospekte, baudas išdalijo daugiau nei 250 nieko neįtarusių vairuotojų.

Kaip DELFI aiškino Andžejus Dinikis, Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas, baudos vairuotojams buvo dalijamos ne už tai, kad jie įvažiavo į zonas, kuriose savaitgaliais automobilių eismas draudžiamas, mat už tai bausti savivaldybės atstovai negali.

„Miesto stebėjimo kameromis padaryti Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai savivaldybei pateikiami tais atvejais, kai jie susiję su stovėjimo reikalavimų pažeidimais. Pažeidimai, susiję su važiavimo reikalavimų pažeidimais, iš karto perduodami Kelių policijai“, – aiškino A. Dinikis.

Šiuo atveju į savivaldybės akiratį pateko tie, kurie nepaisė stovėjimo tvarką reguliuojančių ženklų. Pavyzdžiui, ženklo „Stovėti draudžiama“ ribose automobilius pastačiusius ilgam, o ne laipinusiems, išlaipinusiems keleivius, krovusiems prekes ir pan.

Tokių, nepaisiusių draudžiamų ženklų, suskaičiuota net 258. Nieko neįtariantys KET pažeidėjai sulauks 30-90 eurų dydžio baudų, mat duomenys apie juos jau perduoti Kelių policijos valdybai. Be to, pridūrė savivaldybės atstovas, kontrolė vykdoma ne tik pasitelkus kameras, bet ir gyvai – vien per šį savaitgalį vairuotojams buvo surašyta apie 12 administracinio nusižengimo protokolų.

A. Dinikis neslėpė, kad nemaža dalis tarp nubaustų – taksi vairuotojai ir pavežėjimo tarnybų darbuotojai.

„Statistikos oficialios nėra, tačiau pavežėjų gerokai daugiau nei taksistų. Ir iš tų, kurie padarė pažeidimus ir bus nubausti, nemaža dalis yra pavežėjų. Jie yra tie, kurie nuolat ieško būdų, kaip surasti, pasiimti klientus greičiau, be to, neretai jie savo automobilius stato ten, kur klientų daugiausiai, o tos vietos neretai būna tokios, kuriose sustoti draudžiama, arba jos yra mokamos“, – problemą, su kuria susidūria Vilniaus savivaldybė, įvardijo A. Dinikis.

Savivaldybės atstovas negalėjo pasakyti, ar panašios akcijos bus tęsiamos, tačiau neslėpė, kad nuo pažeidėjų akių nenuleis.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode