Parama dėkojame




3D spausdintuvo galimybės: atspausdino titaninius ratlankius

 

Amerikiečių ratlankių gamintojas HRE Wheels ir 3D spausdintuvus gaminanti įmonė GE Additive, pristatė pirmuosius pasaulyje atspausdintus ratlankius. Juos sudaro penkios sekcijos, pritvirtintos anglies pluošto apvade. Eksperimentinių ratlankių dydis – 20 ir 21 colis.

Ratlankių HRE3D+ kūrimui buvo panaudoti du švedų gamybos Arcam spausdintuvai. Jie veikia elektroninio spindulinio lydimo (Electron Beam Melting) principu – iš titano miltelių, išpurškiant juos vakuuminėje kameroje pagal numatyta šabloną, sukuriamas galutinis produktas. 

Toks būdas ne tik leidžia taupyti žaliavą, bet ir pagamintų detalių nereikia papildomai apdoroti. Tvirtumu spausdinti ratlankiai nenusileidžia pagamintiems įprastu būdu.

Gaminant ratlankius iš aliuminio bloko, panaudojama apie 80 proc. žaliavos. Kai naudojamas elektroninio spindulinio lydimo metodas, tam užtenka 5 proc.

3D spausdintuvu sukurtos detalės apdorojamas specialiomis staklėmis, vėliau poliruojamos, pašalinamas miltelių perteklius ir tepalas. Ratai surenkami taip pat rankomis – penkios sekcijos tvirtinamos prie apvado pagaminto iš anglies pluošto tam naudojant titaninius varžtus. 

HRE Wheels inžinierių teigimu, naudojant įprastus metodus, nieko panašaus sukurti nepavyktų.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode