Sprogimas

Ką galite sužinoti iš transporto priemonės identifikacinio numerio (VIN)?

 

Jūs tikriausiai pastebėjote metalinę lentelę, su ilgu numeriu, pritvirtintą prie jūsų prietaisų skydelio. Ji taip pat gali būti pritvirtinta prie durelių ar bagažinėje, bet be abejonės jūsų transporto priemonė turi identifikacinį numerį. Ką šis ilgas numeris reiškia ir kam jis yra naudojamas? Ar tikite tuo ar ne, tačiau šis numeris atskleis jūsų automobilio gyvenimo istoriją - kur ji buvo, kaip ji buvo pagaminta ir ko tikėtis iš jos ateityje.

Transporto priemonės identifikaciniai numeriai

Ilgas numeris ant jūsų prietaisų skydelio yra transporto priemonės identifikacinis numeris arba trumpiau - VIN. Kiekvienas pasaulyje automobilių gamintojas išleidžia unikalų savo transporto priemonių numerį, apie kurį galima lengvai rasti esminę informaciją. Ši sistema buvo sukurta siekiant užkirsti kelią apgaulingiems sandoriams - jūs negalite perduoti vieno automobilio sakydami, jog tai yra kitas automobilis, kiekviena transporto priemonė turi savo specialų kodą. CarVertical, transporto priemonių identifikacinių numerių šifruotojas, padės užkirsti kelią sukčiams, kurie teigs neteisingą informaciją apie automobilį ir norės jums jį parduoti brangiau.

Nesvarbu, ar tai vadinama transporto priemonės identifikavimo numeriu (VIN), pasaulinio transporto priemonės gamintojo identifikavimo kodu (WMI), esmė yra tokia pati. Ilga skaičių ir raidžių kombinacija, veikia panašiai kaip medžio kamieno žiedai, apibūdina transporto priemonės amžių, markę ir savybes. Šis kodas yra 17 skaitmenų ilgio ir suteikia jums išsamesnį automobilio aprašymą nei jūs manote. Nesvarbu, ar tai yra Kinijoje pagamintas motociklas, ar Vokietijoje surinktas sportinis automobilis, galėsite daug ką sužinoti iš šio kodo. Štai ką jis reiškia:

Pirmieji trys skaitmenys- pirmieji keli skaitmenys VIN kode nurodo pagrindinius automobilio faktus, jo kilmės šalį, gamintojo pavadinimą ir transporto priemonės tipą. Užtenka vos trijų skaitmenų ir galima nustatyti ar automobilis yra "Honda Sedan" ar "American Ford" sunkvežimis. Šie skaitmenys gali būti abiejų, raidžių ar skaičių darinys, tačiau dažnai J simbolizuoja Japoniją ar W Vokietiją. Jei kodas prasideda 1, 2 ar 4, tai simbolizuoja Jungtines Amerikos Valstijas, 2 Kanadą, o 3 Meksiką. Taigi, jei jūsų platintojas teigia, kad automobilis yra iš Vokietijos, bet VIN prasideda 3, jūs galite iš karto išreikšti savo skeptiškumą.

Skaitmenys nuo ketvirto iki aštunto- dabar, kai žinome kaip atpažinti gamintoją ir kilmės šalį, grįžkime prie tikrų veržlių ir varžtų. Koks šio transporto priemonės modelis? Kokias funkcijas turi ši konkreti versija? Ar yra saugos priemonės, pavyzdžiui, vairuotojo IR keleivio pusės oro pagalvės? Ar variklis 4 ar 6 cilindrų? Šie keturi skaitmenys pasako, kokio tipo važiuoklė, variklis ir transmisija yra transporto priemonėje ir ar joje yra saugos priemonės, tokios kaip oro pagalvės ar apsaugos nuo vagystės signalizacijos.

Devintas skaitmuo - tai nėra viena iš VIN dalių, tai priemonė, skirta užkirsti kelią sukčiavimui. Devintasis skaitmuo yra suformuluotas remiantis matematinių algoritmų serija. Jei šis skaičius yra neteisingas, verta iškart sunerimti.

 

Dešimtas ir vienuoliktas skaitmenys - dešimtas skaitmuo nurodo, kada automobilis buvo pagamintas. Pavyzdžiui, 2012 m. pagaminto automobilio dešimtas skaitmuo bus C. Vienuoliktas skaitmuo gilinasi į gamintoją, ir atskleidžia, kurioje konkrečiai gamykloje, transporto priemonė buvo pagaminta.

Skaitmenys nuo dvylikos iki septyniolikos - galiausiai, turime faktinį automobilio serijos numerį. Ši skaitmenų seka, yra unikalus numeris, suteiktas kiekvienam automobiliui, kurį išleidžia konkretus gamintojas. Pavyzdžiui, jei "Chevy Suburban" turi 218324, kaip paskutinius šešis skaitmenis savo identifikaciniame numeryje, tai reiškia, kad šis konkretus automobilis, buvo 218324-asis "Chevy Suburban”, pagamintas konkrečiai toje "Chevy" gamykloje.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode