Parama dėkojame




Sprogimas

Tyrimas: ar prabangus automobilis turi reikšmės vyro ir moters santykiams

 

Turtingas vyras gali suvilioti bet kurią moterį – tiesa tai ar melas? O gal blizgančia gyvenimo prabanga susivilioja ne visos? Daugelis vyrų šiuo klausimu turi tvirtą nuomonę, tačiau Mičigano universiteto mokslininkai nusprendė išsiaiškinti, kaip ten yra iš tikrųjų.

Pradėkime nuo labai paprastos gyvenimo tiesos – daugeliui žmonių nerūpi, kiek kainavo jūsų automobilis. Nežinia kodėl, bet taip jau yra, kad žmonių dėmesį labiau traukia prabangesni, bet nebūtinai brangesni automobiliai. Naujas „Suzuki“ kainuoja brangiau nei senas BMW, bet labiau dėmesį patrauks pastarasis. Tiksliau sakant, jei norite pasipuikoti, geriau jau įsigykite seną BMW ir pasirūpinkite jo išvaizda – ratais, kėbulo blizgesiu, salono švara.

Tai mokslininkai puikiai žino, todėl pakvietė 233 savanorius įvertinti porą vyrų.

Vienas už 20 tūkstančių dolerių įsigijo naują automobilį, kuris yra patikimas ir turi visus naujos mašinos privalumus. Kitas už savo automobilį sumokėjo tik 15 tūkstančių, o likusius išleido puošnesniems ratams. Kad ir kaip keistai tai skambėtų, pastarasis vyras pašaliniams atrodys turtingesnis. Gali būti, kad būtent dėl to jis šiuo keliu ir pasuko – senas automobilis dažnai nėra toks patikimas, neturi garantijos, naujausios saugumo įrangos, bet gali būti prabangesnis, simbolizuoti aukštesnį statusą visuomenėje.

Taigi 233 savanoriai turėjo įvertinti, kuris iš šių vyrų yra tinkamesnis santykiams. Moterys pažymėjo, kad puošnius ratus įsigijęs vyras yra tinkamesnis trumpesniems santykiams – su juo labiau norėtųsi leistis į vienos nakties nuotykį. Taip yra dėl to, kad akivaizdu, kad šis vyras pasitiki savimi, yra drąsus ir nori būti pastebėtas.

Tačiau naują automobilį įsigijęs vyras yra tinkamesnis vedyboms – jis į viską žiūri racionaliau ir yra patikimesnis. Panašūs rezultatai pastebėti analizuojant ir aprangą, juvelyrinius dirbinius ir kitus gyvenimo būdo aspektus.

Vyrai dažnai nori puikuotis turtais, net jei jų neturi.

Psichologai pastebi, kad vyrams svarbu, kad jų gyvenimo prabanga būtų matoma. Manoma, kad taip yra dėl tradicinės vyro rolės santykiuose – vyras turi užtikrinti saugumą ir aprūpinti šeimą. Tuo tarpu moterys taip pat yra dėl to šiek tiek kaltos. Jos ieško saugumo, todėl matydamos užtikrintą ateitį yra linkusios pro akis praleisti blogąsias vyrų savybes. Todėl jos savo palankumu tokį vyrų elgesį, kuomet jie puikuojasi blizgančiais automobiliais ir abejotinos kokybės laikrodžiais, tik skatina.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode