Parama dėkojame




Sprogimas

Vairavimo instruktorius pataria pasikartoti kelio ženklus

Nemaža dalis vairuotojų nežino net elementariausių kelio ženklų, ką jau kalbėti apie sudėtingesnes ženklų kombinacijas. Profesionalai labai nustebę – kada ir kur jie mokėsi Kelių eismo taisyklių (KET)?

Kartais kelio ženklas būna vienas kitas, o kartais – tik spėk skaičiuoti ir šifruoti. Draudžiamieji, įspėjamieji, nurodomieji, informaciniai – vienoje vietoje. Kartais vairuotojams kyla klausimas: ar ne per daug kelio ženklų? Tačiau jų yra tiek, kiek yra, o žinoti, ką ženklai reiškia, vis tiek privalu. Tačiau toli gražu ne visi vairuotojai žino, kokia tiksli vieno ar kito kelio ženklo reikšmė.

„Na reikėtų paties žmogaus klausti, kaip jis mokėsi, kada mokėsi ir ar tikrai neverta pasikartoti tų ženklų“, – vairuotojus, kuriems kelyje dažnai iškyla klausimų dėl kelio ženklų reikšmės, ragina vairavimo mokyklos „Dorkanas“ instruktorius Darius Kanapinskas.

Nors kartais mūsų šalies vairuotojams atrodo, kad kai kurie kelio ženklai yra neaiškūs arba jų per daug, tačiau vairavimo instruktorius sako – Lietuvoje situacija nėra tokia jau bloga. Dažnai užsienyje galima pamatyti dar didesnį kiekį kelio ženklų, kurie sudėti vienoje vietoje, todėl juos iššifruoti būna ypač sudėtinga. Taip pat instruktorius pataria, kad jei kyla neaiškumų pastebėjus jums sunkiai suprantamą kelio ženklą, nereikėtų vadovautis bandos instinktais.

„Niekada nereikia remtis bandos jausmu, nes jei darau kaip visi, vadinasi, lauk bėdos. Tai reiškia, kad neturi savo nuomonės, stuburo. Eisme tokiam vairuotojui dalyvauti labai pavojinga“, – perspėja D. Kanapinskas.

Kaip vairuotojams sekasi šifruoti įvairias kelio ženklų kombinacijas, galima pamatyti vaizdo reportaže, kuriame praeivių atsakymus komentuoja ekspertas. Čia pamatysite ne tik sudėtingas kombinacijas, bet ir neįprastų kelio ženklų iš užsienio.

Parengė Vytenis Kudarauskas

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode