Sprogimas

Nebebus ribojimų įsigyjant apsaugos priemones ir dezinfekcinį skystį

Nuo šiandien visose prekybos vietose nebelieka ribojimų įsigyjant apsaugos priemones – medicinines kaukes, respiratorius, pirštines – ir dezinfekcinį skystį. Tai reiškia, kad atsisakoma galiojusios rekomendacijos riboti vienam pirkėjui vieno apsipirkimo metu parduodamus šių produktų kiekius. Toks sprendimas priimtas įvertinus situaciją rinkoje, kai reikalingų priemonių yra pakankamai, kad jų galėtų įsigyti visi.

Operacijų vadovo sprendimą rasite čia. 

Sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos teigimu, šių rekomendacijų prekybos vietoms tikslas buvo, kad kuo daugiau žmonių galėtų įsigyti prevencijai būtinų priemonių.

„Dabar tokių priemonių taikyti nėra reikalo. Apsaugos priemonėmis bei dezinfekciniu skysčiu apsirūpinta. Kad būtų pagamintas reikiamas kiekis dezinfekcinio skysčio, dėjome maksimalias pastangas. Šie sprendimai leido užtikrinti, kad būtų patenkintas ir valstybės, ir rinkos poreikis. Savo ruožtu, dar kartą noriu padėkoti šalies verslui, kuris per labai trumpą laiką mobilizavosi ir pagamino šiuo sunkiu laikotarpiu itin reikalingos produkcijos“, – sako A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad visas Lietuvos gamintojų dezinfekcinis skystis yra gaminamas pagal SAM pateiktą ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomenduojamą cheminę formulę, tad atitinka aukščiausius kokybės reikalavimus.

Rekomendacija parduotuvėse ir kitos prekybose vietose vienam pirkėjui vieno apsipirkimo metu parduoti ne daugiau nei 50 vienetų medicininių kaukių, ne daugiau nei 1 litrą dezinfekcinio skysčio, taip pat ne daugiau kaip 10 vienetų respiratorių bei ne daugiau nei 100 porų apsauginių pirštinių galiojo nuo kovo pabaigos.

Visuomenės informavimo grupės (VIG) informacija

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode