Parama dėkojame




Sprogimas

Gydymo įstaigas ir gyventojus pasieks daugiau dezinfekcinio skysčio

Vyriausybei trečiadienį pritarus Energetikos ministerijos siūlymams, Lietuvos biodegalų gamintojai pradės gaminti dezinfekcinį skystį gydymo įstaigų ir visuomenės poreikiams. Taip siekiama padidinti dezinfekcinio skysčio pasiūlą rinkoje ir užtikrinti, kad šio būtino produkto nepritrūktų plintant COVID-19 virusui.

Vyriausybei siūloma nustatyti, kad iki gegužės 1 d. degalinėse gali būti prekiaujama benzinu, kuriame yra mažiau nei 10 proc. biodegalų, kartu užtikrinant reikiamus kokybės standartus. Tokiu būdu biodegalų gamintojai nepanaudotą etanolį skirs dezinfekcinio skysčio gamybai.

„Situacija labai sparčiai keičiasi ir tai lemia vis didesnį dezinfekcinių priemonių poreikį tiek gydymo įstaigose, tiek įmonėse ir tarp gyventojų. Turime greitai reaguoti ir išnaudoti visas įmanomas galimybes kokybišką produkciją pasigaminti čia pat Lietuvoje, taip užtikrinant, kad dezinfekcijai gyvybiškai svarbių priemonių nepritrūks“, - sako energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Biodegalų gamintojų teigimu, prioritetas bus skiriamas Lietuvos rinkai. Gamintojai skaičiuoja, kad per dieną galėtų pagaminti iki 100 tūkst. litrų dezinfekcinio skysčio. Šiuo metu šalies ligoninėse, valstybės įstaigose, privačiose įmonėse ypač didelis poreikis paviršių dezinfekcijai skirtų priemonių.

Energetikos ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode