Sprogimas

Šiąnakt patvirtinti dar 6 koronaviruso atvejai, iš viso – 105

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad kovo 22 d. naktį, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinti 6 nauji koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Taigi šiuo metu Lietuvoje iš viso yra nustatyti 105 užsikrėtimo šia infekcija atvejai.

 

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) pranešė, kad koronavirusinė infekcija patvirtinta asmeniui, grįžusiam iš Norvegijos bei kitiems 5 asmenims, kurie tyrimus atliko Vilniaus mobiliuosiuose punktuose. Apie šiuos atvejus informacija šiuo metu tikslinama.

Netrukus su asmenimis, kurių ėminiai paimti mobiliuosiuose punktuose, bus susisiekta, jie gaus instrukciją, kaip elgtis bei kokiu būdu jie bus pristatomi į gydymo įstaigą.

Visais atvejais vyksta arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Visą naujausią informaciją, susijusią su koronovirusu, rasite pagal šią nurodą http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/koronavirusas.

SAM Spaudos tarnyba

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode