Sprogimas

Izraelio mokslininkai paskelbė, kad atrado vaistą nuo vėžio

 

Mokslininkai žada, kad jau per ateinančius metus sukurs vaistus nuo vėžio. Tai teikia didelių vilčių sergantiems visame pasaulyje.

Mokslininkų iš Izraelio komanda teigia, kad jų kuriamas priešnuodis veiks iš karto ir jam prireiks vos kelių savaičių sunaikinti visas vėžines ląsteles. Mokslininkai, kuriantys vaistą, pavadintą „MuTaTo“, teigia, kad vaistas beveik nesukels šalutinio poveikio.

„Cancer Research UK“ duomenys rodo, kad praėjusiais metais visame pasaulyje nuo vėžio mirė 9,6 mln. žmonių.

Naująjį vaistą kuriančios bendrovės „Accelerated Evolution Biotechnologies“ (AEBi) vadovas Danas Aridoras sako, kad vaistas paveiks kelias mutacijas vėžinėse ląstelėse, panaudodamas prieš vėžį nukreiptų peptidų kombinaciją. Vaisto pavadinimas „MuTaTo“ reiškia multiobjective toxin arba lietuviškai „daugiatikslis toksinas“.

„Mūsų vaistas nuo vėžio bus efektyvus nuo pat pirmos dienos ir veiks kelias savaites, neturės jokio šalutinio poveikio arba minimalų ir kainuos gerokai mažiau nei kiti rinkoje esantys gydymo būdai“, – Izraelio žiniasklaidai sakė D. Aridoras.

Šiuo metu egzistuoja daugiau kaip šimtas vėžio tipų ir beveik pusę visų mirčių sudaro mirtys nuo plaučių, kepenų, skrandžio ar žarnyno vėžio, rašoma dailystar.co.uk. 2016 metais daugiau nei ketvirtadalis pasaulyje mirusių žmonių mirė nuo vėžio.

D. Aridoro kolega dr. Ilanas Moradas sakė, kad į naująjį vaistą dedama daug vilčių.

„Mes siekiame užtikrinti, kad šio gydymo būdo nepaveiktų mutacijos. Vėžinės ląstelės gali mutuoti taip, kad vėžys atsikrato tikslinių receptorių. Tikimybė, kad įvyks daugybinės visų tikslinių receptorių mutacijos, smarkiai mažėja su naudojamu taikinių skaičiumi. Vietoj to, kad receptorius atakuotume po vieną, mes galime atakuoti po tris vienu metu. Net ir vėžys negali priversti mutuoti trijų receptorių iš karto“, – sakė jis.

Verta paminėti, kad pastaraisiais metais pasiekta didelės pažangos gydant vėžį, bendras mirtingumas daugelyje šalyje smarkiai sumažėjo.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode