Sprogimas

Avokadai – ne tik maistas: 9 išbandyti ir veiksmingi receptai grožiui

Prieš du dešimtmečius avokadas buvo įtrauktas į Gineso rekordų knygą kaip maistingiausias vaisius pasaulyje. Pasirodo, jį galima ne tik valgyti ir naudoti gėrimams gaminti, bet ir panaudoti pačiais įvairiausias būdais ne maistui, rašo brightside.me.

Štai devyni įdomiausi avokadų panaudojimo būdai.

1. Skutimosi kremas

Parduotuvių lentynose išrikiuotuose skutimosi kremuose netrūksta cheminių medžiagų. Pasirodo, galime visiški nesunkiai pasigaminti naminę natūralią skutimosi priemonę iš avokadų! Šiuose vaisiuose gausu vitaminų A ir E, kurie maitina ir minkština odą.

Receptas: Paimkite vieną tikrai prinokusį avokadą, nulupkite jį ir, padalinę pusiau, išimkite kauliuką. Minkštimą sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Prieš skutimąsi užtepkite avokadų košelę ant odos, kaip įprastą kremą. Kai baigsite, avokadų kremo likučius įdėkite į šaldytuvą – galėsite panaudoti kitam skutimuisi.

2. Lūpų kremas

Lūpų oda labai plona, dėl to aplink jas labai greitai atsiranda raukšlelės. Avokaduose esanti oleino rūgštis lūpas suminkštins ir padarys putlesnes.

Receptas: Pusės prinokusio avokado minkštimą sumaišykite su vienu arbatiniu šaukštu alyvuogių aliejaus. Gautą kremą užtepkite aplink lūpas ir palikite 25 minutes. Nuskalaukite šiltu vandeniu. Šią procedūrą kartokite du kartus per savaitę.

3. Veido šveitiklis

Negyvų ląstelių šveitimas – procedūra, kuri padeda apsaugoti jūsų odos grožį ir jaunystę. Avokadas dėl jame esančio niacino ir vitamino E yra vienas geriausių ingredientų odos šveitimui.

Receptas: Sumaišykite vieno prinokusio avokado minkštimą su dviem arbatiniais šaukšteliais avižų miltelių ir vienu arbatiniu šaukšteliu medaus. Šveitimo priemonę sukamaisiais judesiais įmasažuokite į odą. Palikite dešimt minučių. Nuskalaukite šiltu vandeniu. Kartokite procedūrą kartą per savaitę.

4. Kremas nuo strijų

Jeigu jus erzina ant odos esančios strijos, galite pabandyti atsikratyti jų šiuo avokadų kremu. Vaisiuje esantys vitaminai C ir E stangrina odą ir mažina strijų žymes.

Receptas: Vieno prinokusio avokado minkštimą kruopščiai sumaišykite su dviem arbatiniais šaukšteliais migdolų aliejaus. Kremą pirštų galais užtepkite ant strijomis pažymėtos odos ir masažuokite. Palikite kremą 35 minutes, tada nuskalaukite šiltu vandeniu. Kartokite procedūrą du-tris kartus per savaitę.

5. Paakių gydymo priemonė

Ratilai aplink akis ir maišeliai po akimis atsiranda dėl prastos kraujotakos ir akių uždegimo. Su šiomis problemomis kovoti padės avokaduose esantys vitraminai A, D, C ir B-3.

Receptas: Trintuvėje sutrinkite pusės avokado minkštimą ir keturias riekeles agurko. Gautą mišinį padėkite valandai į šaldytuvą. Tada jį užtepkite ties akių zona ir palikite 25 minutes. Šią procedūrą galite kartoti kiekvieną rytą.

6. Plaukų kaukė

Jeigu norite padidinti plaukų apimtį ir suteikti jiems švytėjimo bei minkštumo, išbandykite šią kaukę. Dėl avokaduose esančių vitaminų ir riebalų rūgščių bus patenkinti visi jūsų plaukų poreikiai.

Receptas: Sumaišykite vieno prinokusio avokado minkštimą su dviem arbatiniais šaukšteliais migdolų aliejaus ir vienu arbatiniu šaukšteliu druskos. Šį mišinį užtepkite ant plaukų šaknų ir švelniai pamasažuokite. Tada kaukę užtepkite ant visų plaukų ir palikite 25 minutes. Paskui nuskalaukite šiltu vandeniu. Procedūrą galite kartoti tris kartus per savaitę.

7. Muilas

Iš avokadų galite pasigaminti netgi muilą. Jis odą ne tik nupraus, bet ir sudrėkins.

Receptas: Sumaišykite 45 mililitrus vandens ir 65 mililitrus šarmo. Prikaistuvyje pakaitinkite 150 mililitrų avokadų aliejaus, 130 mililitrų kokosų aliejaus, 130 mililitrų alyvuogių aliejaus, 30 mililitrų migdolų aliejaus, 45 mililitrus vandens ir 170 gramų sutrinto avokadų minkštimo. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tada abi mases kruopščiai sumaišykite. Įlašinkite keturis lašus mėtų eterinio aliejaus. Supilkite masę į formeles ir įdėkite į šaldytuvą parai ar dviem.

8. Pėdų šveitiklis

Jeigu seniai ieškote būdo, kaip suminkštinti sueižėjusius kulnus, išbandykite šį avokadų šveitiklį.

Receptas: Sumaišykite vieną arbatinį šaukštelį druskos, vieną arbatinį šaukštelį cukraus, du lašus apelsinų eterinio aliejaus ir pusės avokado minkštimą. Pagulėkite vonioje, o tada savo pėdas įmasažuokite pasidarytu šveitikliu ir palikite 10-15 minučių. Nuskalaukite šiltu vandeniu ir apsimaukite šiltomis kojinėmis. Galite kartoti procedūrą du kartus per savaitę.

9. Makiažo valiklis

Avokado aliejaus ir avokado minkštimo mišinys – puiki alternatyva makiažo valikliui. Toks natūralus valiklis ne tik pašalina makiažą, bet ir pamaitina odą naudingais vitaminais ir riebalų rūgštimis.

Receptas: Sumaišykite vieną arbatinį šaukštelį avokadų aliejaus ir vieną arbatinį šaukštelį sutrinto avokado minkštimo. Gautą košelę užtepkite ant veido ir švelniai penkias minutes masažuokite. Tada paprasčiausiai nuskalaukite šiltu vandeniu.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode