Sprogimas

Skauda galvą? 5 dažniausios galvos skausmo priežastys

Jei dažnai skauda galvą, neskubėkite griebtis tablečių nuo skausmo ir numoti ranka į problemą, guosdami save, kad „galvas juk skauda visiems!“ Gal ir taip, tačiau galvos skausmo priežastys būna įvairios. Pasitaiko rimtų ligų, kurias sunku išgydyti, bet dažniausiai galvos skausmo priežastį nustatyti nebūna sunku. Pastaruosius variantus ir panagrinėkime.

I priežastis – netinkama mityba

Taip, taip. Neužtenka, kad priaugame svorio nekreipdami dėmesio į tai, kuo maitinamės, bet nuo to dar ir galvą skauda. Per riebūs produktai, taip pat šokoladas, sūris ir saldūs gazuoti gėrimai pakelia kraujo spaudimą ir išprovokuoja galvos skausmus.

II priežastis – žalingi įpročiai

Penki puodeliai kavos per dieną, kad padidėtų produktyvumas ir atsikratytume nuovargio , kai organizmas prašo poilsio, rūkymas, alkoholio vartojimas ir miego trūkumas – ištikimiausi galvos skausmo „bendražygiai“.

III – išoriniai dirgikliai

Kartais, kai galvos skausmas atsiranda tartum iš niekur, jo priežastis gali būti nepastebimi veiksniai: kvapai, aplinkos temperatūra ar nemalonus pokalbis (nebūtinai toks, kuriame dalyvaujate patys, užtenka pasiklausyti kitų konfliktuojančių asmenų). Jei nė vieno iš šių dirgiklių nepasitaikė per visą dieną, atkreipkite dėmesį į savo papuošalus. Apyrankės, žiedai, karoliai, auskarai, segės ir rankinis laikrodis gali veikti refleksinius kūno taškus ir sukelti skausmą.

IV priežastis – oras.

Nemažai žmonių jautriai reaguoja į oro permainas. Jiems gali pradėti skaudėti galvą prieš lietų ar pūgą. Mat tuo metu padidėja atmosferos slėgis.

V priežastis – įtampa darbe

Galvos skausmą gali sukelti ne tik per didelis krūvis, santykių su viršininkais ar kolegomis problemos, perdėti reikalavimai ir neįveikiamos užduotys, bet ir netaisyklingas sėdėjimas prie rašomojo stalo ar per didelis krūvis akims.

Išvengti galvos skausmo darbe pirmiausia padės nedidelės reguliarios pertraukėlės, akių gimnastika ir lengvi jogos pratimai.

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode