Sprogimas

Keliauji po Europą – pasirūpink Europos sveikatos draudimo kortele

 

Nuo liepos pradžios Vilniuje pradėjo kursuoti troleibusas su informacija apie Europos sveikatos draudimo kortelę ir jos teikiamas garantijas. Tokiu būdu siekiama piliečiams priminti laiku įsigyti dokumentą, užtikrinantį nemokamą būtinąją medicinos pagalbą keliaujant Europos Sąjungos šalyse.

Vilniečiai ir miesto svečiai informuojami, kad Europos sveikatos draudimo kortelė yra dokumentas, patvirtinantis apdraustojo teisę pasinaudoti mediciniškai būtinomis valstybės finansuojamomis sveikatos priežiūros paslaugomis, kai laikinai vieši bet kurioje iš 28 Europos Sąjungos valstybių, taip pat Islandijoje, Lichtenšteine, Norvegijoje ir Šveicarijoje.

„Siekiame ugdyti žmonių sąmoningumą pasirūpinti savo ir savo artimųjų saugumu ruošiantis į kelionę po Europą. Jei esate apdraustas privalomuoju sveikatos draudimu ir kelionėje turite Europos sveikatos draudimo kortelę, galite jaustis saugesnis. Kiekvienas asmuo, susirgęs arba nukentėjęs nuo nelaimingo atsitikimo Europoje, turi užtikrintą teisę į būtinąją medicinos pagalbą“, – pabrėžia Vilniaus teritorinės ligonių kasos Gyventojų aptarnavimo skyriaus vedėja Lina Vitkauskienė.

Vilniaus teritorinė ligonių kasa primena, kad prireikus pagalbos, Europos Sąjungos šalies apdraustasis asmuo turi kreiptis į valstybinio sektoriaus gydymo įstaigas. Europos sveikatos draudimo kortelė yra išduodama nemokamai.

Jeigu kyla klausimų, į teritorinę ligonių kasą skambinkite šiais numeriais: 8 700 88 888, (8 5) 212 0000, rašykite el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba daugiau informacijos ieškokite interneto svetainėje www.vilniaustlk.lt

VLK informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode