Parama dėkojame




„Sveikatos dienos Mažeikiuose 2017“

Sveikatos dienų savaitė Mažeikiuose nuvilnijo kaip srauni sveikatos versmė. Visu pajėgumu miesto gyventojai buvo įtraukti į organizuotas Visuomenės sveikatos biuro veiklas, o jų, kaip ir kiekvienais metais, pasirinkimas platus: nuo paskaitų iki terapinių užsiėmimų ir vakarinių „šokių“ .

Šventinės savaitės atidaryme biuro direktorė Renata Laucevičienė pasveikino visus susirinkusiuosius. Vicemerė Irena Macijauskienė skatino būti sąmoningiems savo sveikatos kūrėjams. Iš Vilniaus atvykusi viešnia – donorų asociacijos „Gyvastis“ prezidentė Aušra Degutytė – paneigė vyraujančius mitus, neva donorystė – komercinis reikalas. Salėje buvo susirinkusių, kurie laukia organų donorystės ir kurie sėkmingai tęsia gyvenimą su kitų žmonių paaukotais organais.

Kaip ir kiekvienais metais, laikėmės tradicijos – kiekvieną dieną skirti vis kitam su sveikata susijusiam faktoriui. Taigi iš karto po šv.Velykų kvietėme visus į lauką – norėjome atidaryti „lauko mankštų“ sezoną, kuris mūsų lankytojams labai patinka.

Antradienį sveikos mitybos rytas prasidėjo kūno sudėties analize. Kam, jei ne jums, labiausiai turi rūpėti svoris, liemens apimtis, pasirenkamų produktų kokybė. Kam, jei ne jums, labiausiai norisi sužinoti vandens kiekį, riebalų ir raumenų kiekį bei metabolinį amžių? Biuras suteikia jums nemokamą galimybę visa tai gauti ne tik Sveikatos dienų savaitėje, bet ir kiekvieną dieną. Po pietų biuro salė prisipildė klausytojų, kuriems paskaitą skaitė sveikos mitybos specialistė, aktyvi vaikų sveikos mitybos šalininkė Raminta Bogušienė. Klausimų, diskusijų apie maistą, jo sudedamąsias dalis, sveikatai palankius produktus netrūko tiek iš aktyvių klausytojų, tiek ir iš lektorės lūpų.

Visus vakarus ir penktadienio rytą – kaip saulė švietė piloxingo trenerė Živilė Martinkienė. Supratome, kad turime per mažą salę, kurioje vos tilpo visi norintys po dienos darbų pajudėti ir gerų emocijų pasisemti.

Džiaugiamės, kad biuro lankytojai turėjo galimybę nemokamai išbandyti naują fizinės veiklos rūšį.

Žmonių srautai kiekvienais metais vis didėja. Mūsų ketvirti gyvavimo metai duoda darbo vaisius. Pastebime žmonių didėjantį norą būti fiziškai aktyviems, o kai žmonės reguliariai mankštinasi – koreguojasi mityba. Dar labai svarbi ypač didelio lankytojų dėmesio sulaukianti Psichikos sveikatos diena. Meno terapija – galimybė išlaisvinti ne tik savo emocijas, bet ir rasti įkvėpimo kasdienėje rutinoje.

Esame dėkingi mūsų partneriams – pedagoginei psichologinei tarnybai, specialistei Vilmai Šinkevičienei, kuri pravedė įdomią paskaitą-žaidimą „Pažink save“.

Baigiamoji „Sveikatos dienos Mažeikiuose 2017“ renginio „vinių vinis“ – gerbiama psichologė Virginija Servutienė. Ji jau trečius metus atiduoda visą save, kad mūsų vidinis pasaulis taptų turtingas, pakylėtas.

Norime padėkoti visiems, kas atėjote, esate ir dar prisijungsite.

Visuomenės sveikatos biuras

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode