Sprogimas

„Mamų unija“ ir „Maxima“ kviečia padėti vėžiu sergantiems vaikams

Paramos fondas „Mamų unija“ šiemet jau aštuntus metus iš eilės organizuoja kasmetinę paramos onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams akciją „Reikia draugų“. Pernai neabejingų žmonių dėka šios akcijos metu surinkta apie 60 tūkst. eurų. Dalis šių lėšų buvo skirtos vienerių Lauryno ir 8 mėnesių Domo, kuriems diagnozuota reta akių vėžio forma – retinoblastoma, gydymui Šveicarijoje. Kita dalis skirta Vaikų onkologijos pagalbos centrui.

 

 

Šiemet visos beveik 4 mėnesius truksiančios akcijos metu surinktos lėšos bus skirtos pirmojo Lietuvoje Vaikų onkologijos pagalbos centro Reabilitacijos skyriaus įrengimui. Iki šių metų kovo 1 dienos prie šios akcijos gali prisidėti visi norintys prekybos tinklo „Maxima“ pirkėjai, įsigydami specialiu akcijos ženklu – aitvaru – pažymėtas prekes arba įmesdami norimo dydžio auką į akcijai skirtas aukų dėžutes prie daugiau kaip 800 „Maxima“ parduotuvių kasų.

„Kasmet apie 100 vaikų Lietuvoje yra diagnozuojama onkologinė liga. Ir nors padedant gydytojams vėžinius susirgimus šiandien įveikti galima, paprastai gydymas trunka nuo pusės iki kelerių metų. Gydantis labai svarbus yra artimiausių šeimos narių palaikymas. Deja, kartu su vaiku nuolat būti ligoninėje šiandien leidžiama tik vienam iš tėvų ir nemažai šeimų yra priverstos gyventi atskirai. Remdamiesi užsienio šalių praktika, ėmėmės kurti pirmąjį Lietuvoje Vaikų onkologijos pagalbos centrą, kurio tikslas – suteikti tokioms šeimoms ne tik galimybę būti kartu gydymo metu, bet ir taip reikalingą reabilitaciją, kurios kartais tenka laukti ilgose eilėse“, – sakė labdaros ir paramos fondo „Mamų unija“ vadovė Eglė Mėlinauskienė.

Pasak jos, šiųmetės „Reikia draugų“ akcijos metu surinktos lėšos reikšmingai prisidės prie 2018 m. planuojamo atidaryti Vaikų onkologijos pagalbos centro Reabilitacijos skyriaus įrengimo. Šiame skyriuje bus įkurtas specialiai onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams pritaikytas sporto ir fizioterapijos kompleksas su baseinu, taip pat įvairių rūšių terapiją teiksiantis centras. Jame planuojama teikti ne tik psichologinę, meno, muzikos, šviesų terapiją, bet ir smulkiosios motorikos sutrikimams gydyti skirtą ergo-terapiją, taip pat kaniterapiją, kurios metu pacientai bendrauja su šunimis.

„Suprantame, koks svarbus yra mūsų visų palaikymas šeimoms, susidūrusioms su onkologinėmis ligomis. Dėl to labai džiaugiamės, galėdami ir vėl prisidėti prie joms skirtos paramos ir padėti siekti geresnių rezultatų kovoje su vėžiu. Esame dėkingi visiems savo pirkėjams, aktyviai prisidėjusiems prie paramos akcijos praėjusiais metais, ir tikime, jog šiemet kartu pasieksime dar daugiau“, – sakė bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Pasak jo, norintys prisijungti prie šios akcijos, iki šių metų kovo 1 dienos tai padaryti gali dviem būdais – įsigydami specialiu akcijos ženklu – aitvaru – pažymėtų prekių arba paaukodami norimą sumą pinigų, ją įmesdami į specialias akcijos aukų dėžutes „Maximos“ prekybos centrų kasose. Surinktos lėšos yra skiriamos onkologinių ligonių nekompensuojamiems vaistams ir gydymui, psichologinei pagalbai teikti.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 240 „Maxima“ parduotuvių, kuriose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų.

Justinas Petkus

„Maxima LT“ komunikacijos vadybininkas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode