Parama dėkojame




Sprogimas

Priklausomybės ligų gydymas – vienas iš kampanijos ,,Už saugią Lietuvą" prioritetų

2016 m. Vilniaus priklausomybės ligų centras dalyvavo įgyvendinant Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuojamos nacionalinės socialinės kampanijos „Už saugią Lietuvą“ veiklas. Kampanijos tikslas – pakviesti nevyriausybines organizacijas, verslą bei valstybės ir savivaldybių įstaigas padėti sunkumus išgyvenantiems žmonėms, mažinti socialinę atskirtį, stabdyti smurtą ir patyčias prieš vaikus, vykdyti priklausomybių gydymą ir savižudybių prevenciją, skatinti įvaikinimą ir vaikų globą šeimose.

 

Vilniaus priklausomybės ligų centras, dalyvaudamas kampanijoje, siekė prisidėti prie bendradarbiavimo modelio sukūrimo, kad šeimoms, susiduriančioms su priklausomybės problemomis, būtų užtikrinta savalaikė ir veiksminga pagalba. Modelis padės sukurti ir įtvirtinti seniūnijų ir priklausomybės ligų centrų bendradarbiavimo schemą, kuria vadovaudamiesi seniūnijų socialiniai darbuotojai galės dirbti atvejo vadybos metodais, nukreipti asmenis į gydymą, sekti jo eigą, nuolat konsultuotis su kitais specialistais, suvienyti pastangas sudarant tolimesnį asmens sveikimo ir socialinės integracijos planą. „Anksčiau atpažinę priklausomybės simptomus, paskatinę žmogų lankytis socialinio darbuotojo konsultacijose ir naudotis priklausomybės centrų teikiamomis gydymo paslaugomis, padidinsime sėkmingo sveikimo tikimybę ir užkirsime kelią priklausomybės ligų sukeltoms nelaimėms“, – kuriamo modelio naudą komentavo VPLC direktoriaus pavaduotoja Aušra Širvinskienė.

Įgyvendinant iniciatyvą, VPLC specialistai lankėsi Ukmergės raj., kur susitiko su Ukmergės raj. savivaldybės Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriais, ir pradėjo žengti pirmuosius bendradarbiavimo žingsnius. „Šiuo metu bendradarbiavimo dokumentai rengiami ir derinami, tikimės, kad greitai galėsime juos pasirašyti. Jau dabar komunikuojame su Ukmergės raj. seniūnijos socialiniais darbuotojais, kurie pradėjo nukreipti asmenis gydymui. Keletas asmenų jau baigė gydymo kursą ir jų tolimesne sveikimo eiga vėl rūpinasi seniūnijos socialinis darbuotojas. Kol kas tiek modelis, tiek pats bendradarbiavimas specialistų vertinami tik teigiamai,“ – apie vykstančius pokyčius kalbėjo A. Širvinskienė.

Sveikatos apsaugos ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode