Sprogimas

Popiežius pristato maldos intencijas sausio mėnesiui

Popiežius Pranciškus prašo sausio mėnesį kartu su juo melstis, kad nuoširdus skirtingų religijų žmonių dialogas duotų taikos ir teisingumo vaisius. Evangelizavimo intencija - kad dialogu ir broliška meile, padedant Šventosios Dvasios malonei, būtų įveikta krikščionių nevienybė.

Popiežiaus intencijomis kiekvieną mėnesį meldžiasi prieš pusantro šimto metų įsikūręs Maldos apaštalavimo judėjimas, šiuo metu visame pasaulyje turintis 45 milijonus narių. Kas mėnesį skelbiamomis intencijomis meldžiasi ir daugybė kitų žmonių. Gailestingumo jubiliejaus proga popiežius nusprendė pats asmeniškai pristatyti kiekvieno mėnesio maldos intencijas. Šia proga įrašytoje video žinioje popiežius kalba ispaniškai, jo žodžiai titruose verčiami į kelias pagrindines pasaulio kalbas.

„Dauguma žmonių pasaulyje sakosi esą tikintys. Tai turėtų skatinti dialogą tarp religijų, - sako Šventasis Tėvas pristatydamas maldos intenciją sausio mėnesiui. Turime nepaliaudami melstis ir bendradarbiauti su kitaip nei mes mąstančiais žmonėmis. Daugybė žmonių skirtingai mąsto, skirtingai jaučia, skirtingais būdais ieško Dievo ir jį suranda. Šioje daugybėje, šioje religijų įvairovėje, visi tikime, kad esame Dievo vaikai. Padėkite paskleisti šio mėnesio maldos intenciją: kad nuoširdus skirtingų religijų žmonių dialogas duotų taikos ir teisingumo vaisius. Ir tu už tai melskis!“ – kviečia Šventasis Tėvas. 


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode