Parama dėkojame




Sprogimas

SAM: dalyvauti pamaldose galima tik su kaukėmis, komunija – į rankas

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nurodo, kad švelnėjant karantino sąlygoms, pamaldose leidžiama dalyvauti visiems, jei užtikrinamas bent metro atstumas, vyresniems nei 6 metų asmenims būtina dėvėti kaukes.

SAM nerekomenduoja religinėse apeigose dalyvauti žmonėms, vyresniems nei 60 metų ir sergantiems lėtinėmis ligomis.

Taip pat, anot ministerijos pranešimo, maldos namai turi pateikti informaciją apie draudimą dalyvauti apeigose visiems, kuriems pasireiškia karščiavimas ar kiti viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymiai, taip pat apie prievolę dėvėti burną dengiančias apsaugos priemones. Gerai matomoje vietoje turi būti pakabinta priemonė rankų dezinfekcijai.

„Visi vyresni nei 6 metų religinių apeigų dalyviai privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, išskyrus kunigą, laikantį šv. Mišias. Taip pat laikytis saugaus, ne mažesio kaip 1-2 metrų, atstumo vienas nuo kito“, – nurodo SAM.

Taip pat rekomenduojama šv. Komuniją dalinti žmonėms į rankas.

Ministerija nerekomenduoja apeigų, kuriose kunigas ar kitas dvasininkas turėtų kontaktų su daugiau nei vienos šeimos asmenimis, pvz. teikiant Sutvirtinimo sakramentą.

Be dvasininkų ar patarnaujančio personalo, visi turėtų vengti fizinio kontakto su relikvijomis, kryžiais ir kitais relikvijoriais, nespausti kitiems rankų. Maldos namai turi užtikrinti, kad švęstam vandeniui skirti indai būtų tušti, nuolat dezinfekuoti visus paviršius. 

Vilnius, gegužės 18 d. (BNS).

SAM nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode