Sprogimas

Kardinolas Parolin: pandemijos krizė nėra metas atsiriboti nuo kitų

Bažnyčia budi ties kiekvienu, jai rūpi kiekvienas kenčiantysis ir stokojantysis, prašo dramatišku pandemijos laikotarpiu įsipareigoti, kad niekur nestigtų tarptautinio solidarumo, duodamas interviu Vatican News pasakė kardinolas Pietro Parolin. Vatikano valstybės sekretorius paprašė kasdien vidudienį skambinti bažnyčių varpais kviečiant maldai. Bažnyčia yra arti visų tikinčiųjų nepaisant viešų pamaldų draudimo ir kitų suvaržymų. Popiežius Pranciškus stengiasi visokiais įmanomais būdais palaikyti nenutrūkstamus artimo bendravimo ryšius. Tai liudija jo kiekvieną rytą Šv. Mortos namų koplyčioje aukojamų Mišių transliacijos.

Koronaviruso epidemija yra viso pasaulio tragedija. Žmonės serga, kenčia ir miršta nuo nematomo priešo. Visa žmonija patiria savo trapumą ir pažeidžiamumą. Todėl dar svarbiau kartu ieškoti sprendimų, neapsiribojant pavienių grupių ar valstybių interesais. Matome Vakarų ir išsivysčiusių šalių pastangas kovoti su viruso plitimu, privertusias labai suvaržyti normalų šeimų ir valstybių ekonominį gyvenimą. Kita vertus, Šventajam Sostui dar didesnį rūpestį kelią padėtis mažiau išsivysčiusiose šalyse, kur sveikatos apsaugos struktūros negalės užtikrinti gyventojams reikiamo kokybiško gydymo viruso covid–19 didesnio paplitimo atveju.

Šventasis Sostas, pašauktas matyti viso pasaulio horizontą, stengiasi neužmiršti toliausiai esančiųjų, kenčiančiųjų, tų, kurie sunkiai prisišaukia tarptautinių medijų dėmesį. Visi turime melsis ir darbuotis, kad nepritrūktų tarptautinio solidarumo. Mūsų gyvenimui tolimos problemos ir dramatiški sunkumai pasibeldė į mūsų duris. Tai proga būti vieningesniems, ugdyti solidarumo ir dalijimosi dvasią tarp visų pasaulio kraštų, tautų, vyrų ir moterų. Ši krizė sukels sunkumų ir gilių permainų. Todėl labai svarbu, kad atsakingieji savo pareigas vykdytų be jokio savo asmeninio, grupinio ar tautinio egoizmo, o gebėtų žvelgti su išmintimi ir atsakomybe, pagal laisvės, teisingumo ir visų bendrojo gėrio vertybes. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode