Sprogimas

Popiežius pasveikino vienuolę, 70 metų tarnaujančią Vatikane

Pirmadienio rytą popiežiaus Pranciškaus Šv. Mortos koplyčioje aukotose Mišiose dalyvavo tą dieną 90 metų sukaktį švenčianti sesuo Maria do Céu Pereira. Gimimo dienos proga ją pasveikino Šventasis Tėvas.

Ši vienuolė, gimusi 1929 m. gruodžio 2 d. Portugalijoje, septynis dešimtmečius gyvena Vatikane ir tarnauja jau septintam popiežiui. Ji atvyko į Romą netrukus po karo, įstojo į seserų pranciškonių Marijos misionierių noviciatą. 1949 m. davusi įžadus, buvo pasiųsta į kongregacijos namus Vatikane. Čia ji gyvena iki šios dienos.

Per septynis dešimtmečius sesuo Maria dirbo įvarius paprastus darbus: buvo savo kongregacijos namų virėja ir siuvėja, taisydavo seserims batus. Kai popiežius Pijus XII sirgo ir mirė, jai buvo patikėta popiežiaus asmeninių daiktų priežiūra. Vystant Vatikano II Susirinkimui sesuo Maria kiekvieną dieną užeidavo į Apaštališkųjų rūmų popiežiaus Pauliaus V koplyčią ir melsdavosi už Susirinkimą. Prieš dešimtį metų ji globojo sergantį ir palydėjo iki mirties buvusį popiežiaus vikarą Vatikane kardinolą Virgilio Noé, tuo pat metu dirbdama ir Vatikano filatelijos tarnybos raštinėje. Nors jau sulaukusi devyniasdešimties metų, ir šiandien sesuo Maria dar moko tikybos Romos portugalų bendruomenės vaikus. Svarbiausia jos gyvenime, prisipažįsta vienuolė, yra malda už Bažnyčią ir popiežių. Pranciškus yra septintasis popiežius, už kurį jis kasdien meldžiasi.  (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode