Sprogimas

Popiežiaus žinia mozambikiečiams: nekantraudamas laukiu susitikimo

Rugsėjo 4–10 dienomis popiežius Pranciškus lankysis Mozambike, Madagaskare ir Mauricijuje. Likus kelioms dienoms iki kelionės pradžios, popiežius Pranciškus įrašė po žinią visų trijų šalių gyventojams. Rugsėjo 30-osios rytą buvo paskelbtas sveikinimas mozambikiečiams.

„Brangieji Mozambiko gyventojai! Po kelių dienų prasidės mano vizitas jūsų šalyje ir, nors aplankysiu tik sostinę, širdimi pasieksiu ir apkabinsiu visus, ypač tuos, kuriuos slegia gyvenimo sunkumai. Patikėkite, meldžiuosi už jus visus ir nekantraudamas laukiu susitikimo.

Kaip mane pas jus atvykti pakvietė prezidentas (esu jam dėkingas) ir broliai vyskupai, taip ir aš jus kviečiu kartu su manimi melstis, kad Dievas, visų Tėvas, sutvirtintų brolišką susitaikinimą Mozambike ir visoje Afrikoje, kad visur įsiviešpatautų tvirta ir tvari taika.

Labai džiaugiuosi, kad galėsiu asmeniškai su jumis pasidalyti šiomis mintimis ir iš arti pamatyti, kokį derlių davė mano pirmtako šv. Jono Pauliaus II į jūsų žemę berta sėkla. Lankydamasis pas jus susitiksiu su katalikų bendruomene, sutvirtinsiu jos liudijimą ir ištikimybę Evangelijai, kuri skelbia kiekvieno vyro ir kiekvienos moters orumą ir reikalauja, kad mūsų širdys būtų atviros kitiems žmonėms, ypač vargstantiesiems ir stokojantiesiems.

Brangūs bičiuliai, broliai ir seserys, žinau, kad daugelis dalyvaujate pasirengimo mano vizitui darbuose, kad meldžiatės. Nuoširdžiai jums dėkoju. Meldžiu, kad Dievas laimintų jus ir jūsų šalį, kad saugotų mūsų Motina Mergelė Marija. Iki pasimatymo!“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode