Sprogimas

Prancūzė vienuolė – seniausias žmogus Europoje

Seniausias žmogus Europoje yra pietų Prancūzijos Tulono mieste gyvenanti 115 su puse metų vienuolė sesuo Andrėja. Prieš porą dienų ją aplankė Prancūzų dienraščio „Le Parisien“ korespondentė.

Lucile Randon gimė 1904 m. Prancūzijoje. Būdama dvylikos metų pradėjo dirbti tarnaite pasiturinčių žmonių namuose Marselyje ir vėliau vaikų aukle Versalyje, prie Paryžiaus. Vaikystėje ji nebuvo pakrikštyta, tikėjimą surado pati, būdama jau pilnametė. 1923 m. priėmė krikštą. Du dešimtmečius dirbo slauge ligoninėje ir tik 1944 m. įstojo į Šv. Vincento Pauliečio gailestingumo seserų kongregaciją. Tapusi vienuole pasirinko Andrėjos vardą, taip pagerbdama mirusio savo vyresniojo brolio André atminimą. Visą savo aktyvų gyvenimą praleido dirbdama ligoninėse. Šiandien sesuo Andrėja gyvena savo vienuolijos namuose Tulono uostamiestyje. Pati jau nesugeba judėti, taip pat beveik nemato, tačiau visada dalyvauja bendruomenės maldoje. „Malda yra mano kasdieninis džiaugsmas“, – sakė sesuo Andrėja ją aplankiusiai žurnalistei rodydama 115-ojo gimtadienio proga popiežiaus Pranciškaus jai atsiųstą rožinį.

Sesuo Andrėja – Lucile Randon – yra seniausia vienuolė pasaulyje, seniausias žmogus Europoje ir antras pagal nugyventą amžių žmogus pasaulyje. Iki šių metų pradžios ilgaamžystės rekordas priklausė italei Marijai Robucci-Nargiso. Ji mirė vasario mėnesį, sulaukusi 116 metų amžiaus.  (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode