Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuvos bažnyčia paskelbta viena gražiausių pasaulyje

Tinklalapis churchpop.com paskelbė kvapą gniaužiančio grožio bažnyčių sąrašą, kurio pirmoje vietoje – Lietuvos šventovė.

Tai – Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčia, esanti Vilniaus Antakalnio rajone. Gražiausių bažnyčių sąraše – Šv. Marko bazilika Venecijoje, Krokuvos Mergelės Marijos bazilika, Niujorko serbų stačiatikių katedra, Pranciškaus Didžiojo karališkoji bazilika Madride, kitos gražiausiomis išrinktos bažnyčios. „Visi į Vilnių atvykstantys kultūros reikalais, norintys susipažinti su miestu užsuka ir pas mus. Tai vienas lankomiausių objektų“, – DELFI sakė Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią bažnyčios klebonas, monsinjoras Edvardas Rydzikas.

Kiek maldininkų ir turistų per metus aplanko šią šventovę, neskaičiuota, tačiau, kaip sakė klebonas, atvyksta žmonių iš viso pasaulio. „Pastebėjau, kad pvz., japonai – itin kultūringi žmonės, ypač domisi architektūra, samdosi gidus, Šv. Petro ir Povilo bažnyčią yra filmavę kelios japonų kompanijos, reportažus rengė televizijos, kad parodytų žmonėms“, – pasakojo klebonas. Kaip mano mons. E. Rudzikas, įžengus į bažnyčią pribloškia lipdinių gausa, iš viso priskaičiuojama 2000 įvairių atvaizdų. „Dar labai visi domisi, kaip aš juokauju, Paco pinigine – Lietuvos didžiosios kunigaikštystės iždo skrynia, kurią galima rasti bažnyčioje. Laivo formos šviestuvas, kuris daug kam krinta į akis, nėra labai vertingas, vos prieš 100 metų pagamintas Liepojoje, tačiau būgnai – iš Paco laikų, karo žygių trofėjus. Juos taip pat galima pamatyti bažnyčioje“, – pasakojo monsinjoras.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode