Sprogimas

5 gyvo maldos gyvenimo bruožai

CatholicLink, katalikiškas JAV interneto puslapis, surengė nedidelę apklausą ir paskelbė trumpą sąrašą dalykų, kurie, anot autorių, būdingi gyvą ir intensyvų maldos gyvenimą praktikuojantiems žmonėms.

1. Malda – kasdienis prioritetas. Maldai reikia kasdienio nuoseklumo. Žmonės, gyvenantys intensyvų maldos gyvenimą, paprastai meldžiasi tuo pačiu metu kiekvieną dieną ir elgiasi su malda kaip su bet kuriuo kitu svarbiu susitikimu.

2. Jiems irgi reikalinga pagalba, parama ir patarimai. Geras maldos gyvenimas reiškia, kad meldžiamasi ne tik pavieniui. Geriausia pagalba yra susirasti patarimų duodantį kunigą, dvasios tėvą.

3. Jie skaito Šventąjį Raštą. Skaityti Dievo Žodį yra svarbi kasdienio maldos gyvenimo dalis. Norint, kad Dievo Žodis keistų mus, geriausia tai daryti reguliariai.

4. Jie meldžiasi net ir tada, kai melstis sunku. Retas žmogus, ypač tarp tų, kurie gyvena pastovų maldos gyvenimą, sako, kad jam puikiai sekasi melstis. Daugelis susiduria su trumpesniais ar ilgesniais dvasinio „sausumo“ laikotarpiais. Vis dėlto, norint gyventi krikščionišką dvasinį gyvenimą, labai svarbu nesustoti melstis ir tuomet, kai tai daryti sunku, bei tikėti, kad Dievas girdi jūsų maldą ir tuomet, kai atrodo, kad jis labai toli.

5. Jiems svarbus dėkingumas. Padėka Dievui yra nepaprastai svarbi maldos dalis. Gyvą maldos gyvenimą gyvenantieji dėkojimui skiria didelę maldos dalį.

Parengta pagal CatholicLink

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode