Sprogimas

N. Maduro „dienos yra suskaičiuotos“, pareiškė M. Pompeo

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) sekmadienį pareiškė esąs įsitikinęs, kad Venesuelos prezidento Nicolaso (Nikolo) Maduro „dienos yra suskaičiuotos“ po kilusios aklavietės dėl humanitarinės pagalbos pristatymo.

„Sunku prognozuoti. Sunku įvardinti konkrečias dienas, – CNN laidai „State of the Union“ sakė jis. – Esu įsitikinęs, kad Venesuelos žmonės užtikrins, kad N. Maduro dienos yra suskaičiuotos.“

Tai JAV valstybės sekretorius pareiškė praėjus dienai po to, kai JAV remiamos ir Venesuelos opozicijos vadovaujamos pastangos į Venesuelą atgabenti humanitarinės pagalbos susilaukė Venesuelos pasieniečių atkirčio, kuomet buvo panaudotos ašarinės dujos ir guminės kulkos.

Per mitingą Karakase „niekada nepasiduoti“ pažadėjęs N. Maduro nutraukė diplomatinius ryšius su kaimynine Kolumbiją už tai, kad ji remia Venesuelos opozicijos pastangas.

Dėl smurto pasienyje M. Pompeo apkaltino N. Maduro lojalistus.

„Mes tikimės, kad kariuomenė susigrąžins tą piliečių saugojimo nuo tokių tragedijų vaidmenį. Jeigu taip įvyks, manau, kad įvyks gerų dalykų“, – sakė jis.

Venesuelos karinė vadovybė yra išreiškusi ištikimybę M. Maduro, nors kai kurie karininkai ir kariai dezertyravo.

M. Pompeo taip pat pareiškė, kad opozicijos lyderį Juaną Guaido (Chuaną Gvaidą) laikinuoju šalies prezidentu pripažįstančios Jungtinės Valstijos išlieka įsipareigojusius atgabenti humanitarinės pagalbos.

„Mes siekiame vienos misijos – užtikrinti, kad Venesuelos žmonės gaus tą demokratiją, kurios visiškai nusipelno, ir kad kubiečiai ir rusai, kurie daugelį metų žlugdo šalį, nebeturėtų įtakos“, – pareiškė jis.

Vašingtonas, vasario 24 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode