Sprogimas

Sekmadienį prasideda kita popiežiaus kelionė

 

Nė savaitei nepraėjus nuo grįžimo iš Panamos, sekmadienį popiežius išvyksta į antrąją šių metų kelionę. Vasario 3–5 dienomis jis lankysis Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Sekmadienį, iškart po vidudienio „Viešpaties Angelo“ maldos, popiežius važiuos į Romos Fiumicino oro uostą ir 13 val. išskris į Abu Dabį. Pirmąjį vakarą jokių oficialių susitikimų nenumatyta.

Pirmadienį 12 val. vietos laiku prie Abu Dabio valstybės vadovo rūmų vyks oficiali pasisveikinimo ceremonija, po kurios rūmuose popiežius privačiai susitiks su Princu Sosto įpėdiniu. 17 val. Didžiojoje mečetėje popiežius susitiks su Musulmonų vyresniųjų taryba ir po to dalyvaus tarpreliginiame susitikime, į kurį pakviesti viso regiono krikščionių ir musulmonų bendruomenių vadovai.

Antradienio rytą popiežius aplankys Abu Dabio katalikų katedrą. 10.30 val. sporto rūmuose prasidės popiežius aukojamos Mišios. Joms pasibaigus, po vidudienio, oro uoste įvyks trumpa atsisveikinimo ceremonija ir popiežius išskris atgal į Romą.

Jungtiniai Arabų Emyratai yra iš septynių nepriklausomų valstybių susidedanti federacinė valstybė Arabų pusiasalio rytinėje dalyje. Bendras plotas – 83 600 kvadratinių kilometrų, gyventojų skaičius – maždaug 9 milijonai. Daugiau kaip pusė gyventojų yra svetimšaliai darbininkai, atvykę iš kaimyninių Artimųjų Rytų ir kitų Azijos šalių.

Federacinė valstybė dabartiniu pavidalu buvo įkurta 1971 m. sujungus septynis kaimynystėje buvusius Emyratus, tai yra savarankiškas vietinių valdovų – emyrų – valdytas arabiškas valstybėles. Visi vietiniai šalies gyventojai yra musulmonai; islamas yra oficiali valstybės religija, tačiau konstitucija garantuoja religijos laisvę. Krikščionių, daugumoje katalikų, užsieniečių darbininkų šiuo metu Jungtiniuose Arabų Emyratuose yra apie milijoną. Jie priklauso Pietų Arabijos apaštališkajam vikariatui, kuriam vadovauja iš Šveicarijos kilęs vyskupas Paul Hinder OFM Cap. (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode