Sprogimas

Popiežius: šeima – turtas, kurį reikia saugoti ir ginti

Šventosios Šeimos sekmadienio vidudienį apie 50 tūkst. žmonių susirinko į Šv. Petro aikštę paskutinį kartą 2018 metais kartu su popiežiumi kalbėti „Viešpaties Angelo“ maldos.

Šeima – tai turtas, kurį visada turime saugoti ir ginti, sakė popiežius, komentuodamas sekmadienio Evangeliją, kalbančią apie Dievo Sūnaus tėvų nerimą dėl piligrimystės sumaištyje pasimetusio Jėzaus ir apie jų sugebėjimą priimti Dievo staigmenas. Nerimas dėl savo vaikų, rūpinimasis jų gerove lydi visus tėvus. Panašiai Marija su Juozapu sunerimę skuba ieškoti Jėzaus. Tačiau jie nepraranda sugebėjimo stebėtis ir būtent jo dėka įveikia nesusipratimus, kilusius dėl jų vaiko laikino pasišalinimo.

„Tas liūdesys, kuris juos slėgė tris dienas, kai Jėzus buvo dingęs, turėtų slėgti ir mus kiekvieną kartą, kai nuo nutolstame nuo Jėzaus. Turėtume jausti nerimą, kai trims dienoms užmirštame Jėzų, kai nesimeldžiame, neskaitome Evangelijos, kai nejaučiame poreikio būti su juo, kai netrokštame jo guodžiančios bičiulystės“, – kalbėjo popiežius.

Marija ir Juozapas surado Jėzų Jeruzalės šventykloje. Taip pat ir mes ieškokime jo Dievo namuose, visų pirmą Eucharistijoje, kurioje jis mums kalba, nušviečia mūsų gyvenimo kelią, mus maitina, kad turėtume jėgų nugalėti gyvenimo sunkumus. (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode