Sprogimas

Popiežius prašo skirti didesnį dėmesį jaunimui

 

Džiaugsmo Evangelija kviečia labiau įsipareigoti ugdymui. Ugdyti jaunimą Evangelijos mokykloje visų pirma reiškia buvo vienintelio Žodžio, kuris gelbsti, liudytojais.

Popiežius pasveikino italų katalikų televiziją „Telepace“ įsteigimo keturiasdešimtmečio proga ir paragino atnaujinti įsipareigojimą būti bebalsių balsu.

Šventasis Tėvas priėmė televizijos „Telepace“ vadovus, redaktorius, bendradarbius ir rėmėjus specialioje audiencijoje ketvirtadienį Vatikane, juos pasveikino su priartėjusiomis Kalėdomis, paragino pasirengti didžiajam Kalėdų slėpiniui tyloje.

Leiskime kalbėti Kūdikiui. Leiskime, kad jo paprastas ir nekaltas žvilgsnis įsismelktų į mūsų širdis ir kad savo švelnumu padarytų mus taikos nešėjais, sakė popiežius. Kasdien būkite kaip taikos balandžiai, kasdien kilkite į eterį maldos ir meilės darbų sparnais.

Popiežius Pranciškus paprašė ypatingą dėmesį televizijos laidose skirti jaunimo ugdymui Evangelijos mokykloje.

„Kaip man patiktų, jei medijos skirtų didesnį dėmesį jaunimui, pasakotų ne tik apie jaunimo nesėkmes, bet ir apie jų svajones ir viltis. Džiaugsmo Evangelija kviečia labiau įsipareigoti ugdymui. Ugdyti jaunimą Evangelijos mokykloje visų pirma reiškia būti vienintelio Žodžio, kuris gelbsti, liudytojais. Jūsų komunikavimas tebūna „išėjimas“, leidžiantis dialoguoti su jaunimu, bet pirmiausiai – jo klausytis“. „Atminkime“, – sakė popiežius Pranciškus – „Evangelija prašo išdrįsti!“ (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode