Parama dėkojame




Sprogimas

„Iš tiesų, iš tiesų sakau jums: kas tiki, tas turi amžinąjį gyvenimą“ (Jn 6, 47)

XIX metų sekmadienio Evangelijos žinia mums – žmogus nieko taip giliai netrokšta ir nealksta, kaip dvasinių gyvenimo pagrindų. Tiesa, žmogus renkasi gyvenimo kelią, bet Dievas jį veda.

Kartą Amerikoje vienas pusiau kurčias vaikas parnešė savo mamai raštelį iš mokyklos. Jame buvo skundžiamasi, kad jos sūnus nepajėgus mokytis mokykloje, kad visą klasę jis tempia žemyn. Raštelio esmė buvo ta, kad visiems būtų tik geriau, jei jos sūnus liautųsi lankęs mokyklą. Baigus skaityti šį mokyklos raštelį, motinai pasidarė silpna ir labai negera. Bet čia pat ji sušnabždėjo sau ir savo sūnui: „Oi ne, mano sūnus Tomas tikrai nėra nevykėlis! Aš pati užsiimsiu jo mokymu.“ Kai praėjus daugeliui metų Tomas mirė, visa tauta jo mirtį pagerbė ypatingu būdu. 1931 m. spalio 18 d. 21.59 val. kiekvienas namas vienai minutei išjungė savo namų šviesą atminimui to, kuris išrado elektros lemputę. Elektros lemputė buvo ne vienintelis Tomo Edisono išradimas! Didysis išradėjas, gyvenimo pradžioje laikytas per kvailu lankyti vidurinę mokyklą, gyvenimo pabaigoje turėjo virš tūkstančio užpatentuotų išradimų. Ir už visa tai – nepamirškime – turime dėkoti jo Motinai, kuri niekada nenuleido rankų tikėdama savo sūnumi.

Šio sekmadienio evangelistas Jonas mums primena ypatingą Jėzaus pažadą, kas turės tvirtą tikėjimą ir išsilaikys tikėjime iki galo, to laukia amžinas gyvenimas. O didžiausias Jėzaus atradimas kiekvienam iš mūsų – tai gyventi Dievuje!

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode