Parama dėkojame




Sprogimas

Teisininko konsultacija

Įmonė, kuriai teikiu paslaugas, yra arti bankroto. Gavau pranešimą, kad įmonė vykdo restruktūrizavimą ir esu prašomas pateikti kreditorinį reikalavimą. Ar tai reiškia, kad įmonė bus likviduojama? Ar tokiu atveju apskritai verta teikti kreditorinį reikalavimą?

Atsakydami į Jūsų pateiktą klausimą, visų pirma, dėl aiškumo norime atskirti du dalykus – įmonės bankrotą ir restruktūrizavimą. Bankrotas – procedūra, kurios metu parduodamas įmonės turtas, įsipareigojimai, grąžinamos skolos ar kitaip atsiskaitoma su kreditoriais ir galiausiai juridinis asmuo likviduojamas. Kitaip tariant, bankroto tikslas yra kuo sėkmingesnis įmonės likvidavimas.

Tuo tarpu restruktūrizavimas – procesas, kurio tikslas yra juridinio asmens veiklos ir mokumo atstatymas, siekiant padengti įsipareigojimus ir toliau kiek įmanoma sėkmingiau tęsti bendrovės veiklą. Jūsų prašomas pateikti kreditorinis reikalavimas skirtas tam, kad būtų galima sudaryti kuo tikslesnį restruktūrizavimo planą, pagal kurį bus tęsiama įmonės veikla.

Restruktūrizavimas pats savaime nereiškia juridinio asmens likvidavimo, tačiau tuo atveju, jeigu restruktūrizavimas nepasiekia norimų rezultatų, dažniausiai praktikoje vienintelis liekantis žingsnis būna bankrotas.

Prieš Jums nusprendžiant, ar teikti kreditorinį reikalavimą, reikėtų įvertinti kelias svarbias aplinkybes – skolos dydį ir pradelstą terminą, skolininkės įmonės dydį, pinigų srautą, turimo turto kiekį, taip pat kitus kreditorius ir bendrą skolų sumą. Žinodami šią informaciją galėsite žymiai tiksliau spręsti apie galimybes tokią skolą atgauti. Tačiau verta žinoti, kad kreditorinio reikalavimo pateikimas suteikia ir papildomų galimybių, ne tik finansinių – dalyvauti kreditorių susirinkimuose, spręsti turto pardavimo klausimus, skųsti priimtus sprendimus ir kt.

Informuojame, kad atsakymas į pateiktą klausimą yra bendro pobūdžio ir negali būti traktuojamas kaip individuali ir visiškai tiksli teisininko konsultacija. Jeigu turite klausimų dėl konkrečios situacijos tikslaus įvertinimo, kviečiame kreiptis į teisinių paslaugų centrą „Teisės profesionalai“ telefonu 8 622 38 543 bei el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba adresu Laisvės g. 14, Mažeikiai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode