Sprogimas

Festivalis tampa vienu geriausių

Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centras, Liudviko Rėzos kultūros centras (Juodkrantė) ir visuomeninė organizacija „Lietučiukės“ (Mažeikiai) liepos 2–4 d. jau septintą kartą Juodkrantėje, Liudviko Rėzos kultūros centro vasaros lauko estradoje, surengė tarptautinį vaikų ir jaunimo festivalį-konkursą „Baltic Voice 2019“, kuris ir šiais metais sulaukė didelio susidomėjimo.  Čia vėl suvažiavo jaunieji atlikėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių: Suomijos, Švedijos, Ukrainos, Baltarusijos, Jungtinės Karalystės, Serbijos, Armėnijos, Azerbaidžano, Rusijos, Lenkijos, Italijos, Estijos ir Latvijos (iš viso daugiau nei 150 dalyvių, kurių amžius nuo 6 iki 27 metų).

 

Tikslas

Pagrindinis festivalio tikslas – sukviesti vaikus ir jaunimą iš visų šalių, suteikti jiems galimybę pasidalinti savo pasiekimais mene, parodyti savo talentą scenoje, susipažinti su įvairių tautų muzikine kultūra ir įrodyti, kad menas – tai jėga, kuri jungia tautas peržengdama visas sienas. Šis renginys – tai taip pat galimybė atrasti nuostabius Neringos krašto gamtos kampelius, kurie Europoje jau seniai tapo istorija. 

Organizatoriai

Pagrindiniai festivalio organizatoriai – mažeikiškiai. Festivalio direktorius – Mažeikių choreografijos mokyklos direktoriaus pavaduotojas Augustas Petkus, festivalio koordinatoriai – Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro vaikų popgrupės „Lietutis“ vadovas Algirdas Grinkevičius, personalo ir paslaugų vadybininkė Jūratė Tomkuvienė, renginių organizatorė Raimonda Sakalauskė, visuomeninės organizacijos „Lietučiukės“ (Mažeikiai) prezidentė Edita Kneitaitė, Liudviko Rėzos kultūros centro direktorė Sonata Vaitonienė ir jos pavaduotoja Virginija Burbienė (Juodkrantė). Festivalio globėjas – Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Įvertinimai

Dalyvius vertino 7 narių tarptautinė vertinimo komisija, kurioje Lietuvai atstovavo mažeikiškis, muzikos studijos „Sekmadienis“ vadovas Antanas Dargis. Tarptautinės vertinimo komisijos nuomone „Baltic Voice“ jau tampa vienu geriausių vasaros konkursų-festivalių Europoje.

Pagrindinis auksinis prizas ir 500 eurų atiteko tarptautiniam duetui „Mikk & Darta“ iš Estijos ir Latvijos. Sidabrinis prizas ir 250 eurų – Gintarei Zenkevičiūtei (Lietuva, Švenčionėliai). Bronzinis prizas ir 250 eurų – Emilijai Mikutaitei (Lietuva, Mažeikiai), vadovas Algirdas Grinkevičius.

Puikiai pasirodė ir kiti mažeikiškiai: 1 vieta 17–19 metų solistų amžiaus grupėje atiteko Kornelijai Lenzbergaitei, vadovas A. Grinkevičius. 1 vietą 6–8 metų solistų amžiaus grupėje laimėjo Frėja Gineitytė, vadovas Antanas Dargis. 1 vieta 15 metų solistų amžiaus grupėje atiteko Rugilei Kairytei, vadovas A. Dargis. 2 vieta 17–19 metų solistų amžiaus grupėje – Airingai Kneitaitei, vadovas A. Grinkevičius. 2 vieta 14 metų solistų amžiaus grupėje – Austėjai Petrauskaitei, vadovas A. Grinkevičius.

Nuotraukoje – „Baltic voice“ direktorius Augustas Petkus su sidabrinio prizo laimėtoja Gintare Zenkevičiūte (Švenčionėliai) ir Tarptautinės žiuri komisijos pirmininke Kseniia Osika (Ukraina).

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode