Sprogimas

Paminėta Europos diena

Gegužės 9 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos kiemelyje šventiškai paminėta Europos taikos ir vienybės diena. Renginyje dalyvavo Gabijos gimnazijos, Pavasario ir Sodų pagrindinių mokyklų moksleiviai.

                     

Sveikinimai Europai ir Lietuvai

Pasak renginio vedėjos, bibliotekos Kraštotyros skyriaus bibliotekininkės Dalios Alseikienės, Europos negalima sukurti per vieną dieną. Tam reikia ilgo laikotarpio ir daug pastangų. Europa – tai daugelio valstybių sąjunga, kur galime sulaukti paramos.

Po iškilmingo Europos vėliavos pakėlimo sveikinimo žodį Europai ir Lietuvai tarė Savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė: „Džiaugiuosi, kad taip gausiai po pamokų dar susirinkote į didžiąją gyvenimo pamoką. “

Seimo nario Valiaus Ąžuolo padėjėja Reda Šiaulienė palinkėjo gražiai atšvęsti, o Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus padėjėjas Česlovas Čyžas padovanojo bibliotekai knygą apie Europos Sąjungą. Susirinkusiuosius neeilinės šventės proga sveikino rajono jaunimo reikalų koordinatorė Alvyda Purauskytė.

„Džiaugiuosi, kad gyvenu Nepriklausomoje Lietuvoje, džiaugiuosi, kad jau 15 metų esu Europos Sąjungos dalelė. Taip pat didžiuojuosi mažeikiškiais moksleiviais ir dėkoju jiems už pagalbą ir dalyvavimą šioje šventėje“, – sakė bibliotekos direktorė Alina Bernotienė.

Dainos ir saliutas

Gabijos gimnazijos jaunosios šaulės ir mišrus vokalinis ansamblis dainomis pasveikino Europą ir Lietuvą. Europos Sąjungos vėliavos spalvų balionai puošė šalia augantį, jie pleveno ir moksleivių rankose. „Kadangi švenčiame 15 metų sukaktį, kaip esame Europos Sąjungos nariai, siūlyčiau, pakeliant rankas į viršų, suskaičiuoti iki 15 ir paleisti balionus į orą“, –   kalbėjo saliutui vadovavusi bibliotekininkė Janina Dambrauskaitė.

Po renginio bibliotekoje vyko viktorina „Atrask Europą savyje“, kurioje dalyvavo moksleiviai.

Valerija KVEDARAITĖ

Birutės Šneideraitienės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode