Parama dėkojame




Sprogimas

Paminėtos rašytojos J. Žemaitės 175-osios gimimo metinės

Birželio 3 d. popietę į Židikų kultūros centro salę rinkosi židikiškiai pagerbti Julijos Beniuševičiūtės-Žymantienės, labiau žinomos Žemaitės slapyvardžiu, atminimą.

Savo atvykimu mielai nustebino svečias LR Seimo nario K. Bartkevičiaus patarėjas, Mažeikių rajono savivaldybės Tarybos narys, Mažeikių rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Česlovas Čyžas.


Popietę pradėjo ilgametė mokytoja, bibliotekos lankytoja Irena Jurdonienė A. Miškinio eilėraščiu „Motina rašytoja“, skirtu Žemaitės atminimui. Židikų filialo bibliotekininkė Benita Vaizgėlienė skaidrėse rodydama vaizdo medžiagą ir nuotraukas papasakojo apie rašytojos gyvenimą. Jaunosios skaitytojos Monika Stonkutė, Deimantė Savickaitė ir Rūta Petraitytė į skaitymo popietę atėjo jau pasiruošusios. Jos buvo perskaičiusios bibliotekininkės parinktas apysakas „Kaip Jonelis raides pažino“, „Neturėjo geros motinos“, „Iš jaunuomenės vargų“. Mergaitės pačios pasirinko ištraukas, kurias paskaitė popietės dalyviams.


Dalyviai galėjo pasidžiaugti Židikų kultūros centro moterų būrelio „Auksarankės“ surinktų skarelių paroda „Skarelių šokis“. Parodoje eksponuojamos skarelės taip pat turi savo istorijas, kurias moterys gali pasakoti ir pasakoti.


Popietei pasibaigus, niekas neskubėjo skirstytis. Pokalbiai tęsėsi ir skatino dar atidžiau permąstyti tai, ką perskaitėme, išgirdome, suvokti, kas vyksta su mumis, perteikiant ir savo istorijas, paremtas asmeniniais išgyvenimais.

Benita Vaizgėlienė, Židikų filialo bibliotekininkė

Nuotrauka iš bibliotekos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode