Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikių ikimokyklinio ugdymo įstaigos dirbs ir vasarą

Agnė Matelė

Nuo birželio 1 d. švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu sušvelninti saugos reikalavimai ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo grupėms, bendrojo ugdymo mokykloms, profesinio mokymo įstaigoms, aukštosioms mokykloms, suaugusiųjų mokymui. 

Birželio pirmosiomis dienomis, pradėjus dirbti ikimokyklinio ugdymo įstaigoms, į Mažeikių rajono lopšelius-darželius sugrįžo 1026 vaikai iš 1815 esančių sąrašuose.

Pandemija pakoregavo ir įstaigų darbą vasaros metu. Mažeikiuose birželio ir liepos mėnesiais dirbs visi lopšeliai-darželiai.

Rugpjūtį planuojama, kad vaikus priims budintis lopšelis-darželis „Buratinas“, tačiau, esant poreikiui, dirbs ir kitos ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Su kiekvienos jų administracija darbo laikas bus derinamas atskirai.

Darželiams pradėjus dirbti įprastu būdu, 11 eurų mėnesinis ugdymo aplinkos išlaikymo (ugdymo priemonėms, patalynei bei higienos reikmenims, trumpalaikiam turtui bei kitoms su ugdymo proceso organizavimu susijusiomis priemonėms įsigyti) mokestis, kaip visada, turės būti mokamas.

Karantino metu, kol ugdymo įstaigos nedirbo arba vaikų ugdymas vyko nuotoliniu būdu, šis mokestis nebuvo imamas.

Nuo birželio 1 d. ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse nebereikia laikytis 2 metrų atstumo vienas nuo kito, riboti kontaktą iki 15 min. Tačiau ir toliau reikia laikytis vaikų grupių izoliacijos principo, vaikus maitinti grupės patalpose, sudaryti sąlygas darbuotojams, vos tik atvykus į darbą, pasimatuoti temperatūrą. Darbuotojai, priimantys vaikus, turi dėvėti kaukes ar kitas veido apsaugos priemones.

Visoms švietimo įstaigoms išlieka galioti reikalavimai, kad būtų sudarytos sąlygos rankų higienai, vėdinamos patalpos, dezinfekuojami dažnai liečiami paviršiai, pateikiama informacija apie asmens higieną, prievolę dėvėti kaukes ir kt. Į darželius, mokyklas nepriimami sergantys vaikai ir mokiniai. Darbuotojai, kuriems pasireiškia kvėpavimo takų požymiai, turi pasikonsultuoti karštąja linija 1808 arba susisiekti su savo gydytoju.  

Mazeikiai.lt nuotrauka

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode