Sprogimas

Kviečia prisijungti prie akcijų

Šiemet birželio 14 d. – Gedulo ir vilties dieną – projektas MISIJA SIBIRAS jau penktus metus siekia išsaugoti tūkstančius tremtinių bei politinių kalinių vardų ir likimų bei kviečia prisijungti prie akcijos „Ištark, išgirsk, išsaugok“. Akcijos metu per 24 valandas siekiama įgarsinti kuo daugiau tremtį ir kalinimus patyrusių žmonių vardų, pavardžių bei likimų (grįžo / negrįžo / likimas nežinomas). Siekiant nesukurti terpės COVID-19 virusui plisti, šiemet visi norintys prie akcijos prisijungti gali virtualiai platformoje www.birzelio14.lt. Skaitymai prasidės birželio 14 d. 13 val. ir truks parą laiko per visą naktį.

Skaitymų akcija bus įgyvendinama su „Skype“ vaizdo skambučiais, o visi skaitovai birželio 14 d. bus tiesiogiai transliuojami www.birzelio14.lt, žiniasklaidos priemonėse bei MISIJA SIBIRAS socialiniuose tinkluose.

Kiekvienas, norintis prisijungti prie skaitymų, kviečiamas užsiregistruoti adresu www.birzelio14.lt, nurodant savo kontaktinius duomenis, „Skype“ vardą, vietovę, iš kurios bus skaitoma bei pasirenkant patogų skaitymo laiką. Birželio 14 d. organizatoriai skaitovų nurodytu laiku susisieks vaizdo skambučiu per programą „Skype“ ir prašys perskaityti tam tikrą tremtinių vardų ir likimų skaičių tiesioginio eterio metu. Būtent dėl to prašoma skaitymo metu užtikrinti, jog būtų galimybė susisiekti „Skype“ vaizdo skambučiu, užtikrinant gerą garso, vaizdo kokybę ir interneto ryšį.

Nors akcija šiemet persikėlė į virtualią erdvę, tačiau prie jos prisijungti gali kiekvienas norintis, kad ir kur bebūtų!  

Taip pat birželio 14 d. 11 val. 59 min. kviečiame prisijungti prie Visuotinės tylos minutės – iniciatyvos, kurios metu kiekvienas savo namuose, darbovietėse, organizacijose raginamas 1 minutei sustoti ir taip pagerbti tūkstančius nuo sovietų režimo nukentėjusių žmonių. Tai tik 1 minutė, tačiau visi kartu per šį laiką galime išsaugoti tūkstančius likimų ir sugrąžinti juos namo! Kviečiame apsilankyti www.tylosminute.lt, kur galima rasti iniciatyvos vizualinę medžiagą, iš anksto paruoštą Visuotinės tylos minutės garso įrašą, kurį galima naudoti savo darbovietėse, organizacijose, renginių metu. Taip pat interneto puslapyje kviečiame užregistruoti savo organizaciją ir įkelti jos logotipą, taip visi apsilankę puslapyje turės galimybę matyti, kas prisideda prie Visuotinės tylos minutės.

Daugiau informacijos:

Akcijos „Ištark, išgirsk, išsaugok“ Facebook renginys: https://www.facebook.com/events/1354526648076653/.

Visuotinės tylos minutės Facebook renginys: https://www.facebook.com/events/640719130110374/.  

Kilus daugiau klausimų dėl Gedulo ir vilties dienos kviečiame susisiekti su MISIJA SIBIRAS projekto vadove Aiste Eidukaityte el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu                        +370 693 77 292.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode