Sprogimas

Regionų stiprinimas – vienas iš svarbiausių mano prioritetų

Dirbdamas LR Seime visuomet akcentuoju, kad Lietuva - tai ne tik Vilnius, Kaunas ir Klaipėda, Lietuvoje yra daug puikių regionų, kuriuos turime stiprinti. Kadencijos metu daugiausia mano teiktų projektų susiję būtent su regionais bei jų vystymu. 2018 m. buvau vienas iš įstatymo projektų autorių, kuriuo siekėme, kad jaunos šeimos grįžtų ir kurtųsi Lietuvos regionuose, gaunant subsidiją iš valstybės pirmajam būstui įsigiti.

Jau antrus metus jaunos šeimos, kurioje abu sutuoktiniai arba vienas vaiką auginantis tėvas ar mama yra ne vyresni kaip 36 metų, gali pretenduoti į valstybės paramą būsto kredito daliai.

Jaunoms šeimoms siūlomos tokios subsidijos:

neauginančioms vaikų – 15 proc.;

auginančioms 1 vaiką – 20 proc.;

auginančioms 2 vaikus – 25 proc.;

auginančioms 3 ir daugiau vaikų – 30 proc.

2019 m. pabaigoje inicijavau įstatymo pataisas, leidžiančias pretenduoti į paramą jaunoms šeimoms, kurių vienas iš narių asmens nuosavybės teise turėjo ar jam priklausė būstas, kurio naudingasis plotas, tenkantis vienam asmeniui ar šeimos nariui, yra mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų. Taip pat pagal šias pataisas į finansinę paramą būsto įsigijimui ar nuomai gali pretenduoti ir tos šeimos, kurių prieš tai turėtas būstas yra fiziškai nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų. Patobulinus projektą, numatoma, kad tais atvejais, kai kreipiamasi dėl papildomos subsidijos gavimo, gimus dar vienam vaikui, finansinė subsidija teikiama nesilaikant eiliškumo. Svarbu ir tai, kad jaunos šeimos galės keisti kredito įstaigą, kuri suteikė finansavimą, kas leis užtikrinti kuo palankesnių kreditavimo sąlygų gavimą.

Pagal pateiktus LR Socialinių apsaugos ir darbo ministerijos pateiktus duomenis nuo 2018 metų rugsėjo iki 2020 metų gegužės 18 d. visoje Lietuvoje valstybės parama įsigyjant pirmąjį būstą pasinaudojo 1401 jauna šeima, kurioms buvo išmokėta virš 71 mln. Eur kreditų ir suteikta per 14 mln. Eur subsidijų, iš jų Akmenės rajone kreipėsi ir reikalavimus atitiko – 5 šeimos, Mažeikių rajone – 62 šeimos, o Skuodo rajone – 16 šeimų.

Džiaugiuosi, kad taip aktyviai jaunos šeimos naudojasi suteikta galimybe bei kuriasi Lietuvos regionuose. Matydamas vykstančius pokyčius tikiuosi vieno – kad niekada negrįšime prie padėties, kai jauna šeima suvokia esanti viena, nesaugoma ir neremiama. Tai ir mūsų visų tikslas ateičiai – savas būstas kaip jaunos šeimos gyvenimo pamatas.

Jeigu iškils klausimų, su manimi visada galite susisiekti el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ar kreiptis į mano patarėjas: Juditą Žilienę tel. 8 612 17169, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir Kristiną Parnarauskienę el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. Naujojoje Akmenėje bei Redą Šiaulienę tel. 8 612 11636, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. Mažeikiuose.

Pagarbiai

Lietuvos Respublikos Seimo narys,

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas

Valius Ąžuolas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode