Sprogimas

Viduje veikiančios kavinės galės neriboti srautų, bet bus privalu išlaikyti atstumus

Nuo rytojaus kavinėms, restoranams, barams ir kitoms pasilinksminimo vietoms, esančioms uždarose patalpose, nebus taikomas reikalavimas užtikrinti ne mažesnį nei 10 kvadratinių metrų plotą kiekvienam lankytojui. Tuo metu, siekiant užtikrinti ir lankytojų, ir darbuotojų saugumą, ir toliau bus privalu išlaikyti tinkamą atstumą tarp prie stalų sėdinčių žmonių. 

Numatyta, jog atstumas tarp atskirų staliukų turi būti toks, kad prie skirtingų staliukų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip 2 metrų atstumu. Tuo atveju, jei tarp stalų įrengiamos ne mažesnės nei 90 centimetrų pločio ir 140 centimetrų aukščio pertvaros, atstumas tarp stalų gali būti toks, kad tarp lankytojų, sėdinčių prie atskirų stalų, būtų išlaikytas ne mažesnis nei 1 metro atstumas. 

Siekiant valdyti rizikas, apibrėžta, kad prie vieno stalo galima sėdėti ne didesnėmis nei 5 žmonių grupėmis, išskyrus šeimos narius. 

Taip pat ir toliau galios reikalavimas į patalpas įleisti tik nosį ir burną dengiančias priemones dėvinčius lankytojus. Valgant ir geriant kaukės nedėvimos. 

Be to, lieka galioti ir visi kiti anksčiau nustatyti reikalavimai. Plačiau apie tai – http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/viduje-veikiancios-kavines-restoranai-barai-tures-paisyti-nustatytu-saugumo-reikalavimu

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad nuo šiandien duris leista atverti kavinėms, restoranams, barams ir kitos pasilinksminimo vietoms, veikiančioms uždarose patalpose. Jos galės veikti nuo 8 iki 22 valandos. 

Darbo laiko ribojimas ir toliau nebus taikomas lauko kavinėms ir gaminantiems maistą išsinešimui. 

Parengta pagal sveikatos apsaugos ministerijos informaciją

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode